Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

EL SISTEMA - όταν η μουσική σώζει ζωές

Σκοπός αυτής της εφημερίδας, πέρα από την έκφραση και επικοινωνία των μαθητών του σχολείου μας είναι διδακτικός, να μεταφέρουμε στα παιδιά ιδέες, σκέψεις, προβληματισμούς, να προσφέρουμε ερεθίσματα, ευαισθητοποίηση.
Νομίζω ότι αυτό το άρθρο συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω, δίνει ένα μάθημα ζωής, δείχνει το τι μπορούν να κάνουν κάποιοι σπουδαίοι άνθρωποι που κυριολεκτικά με το έργο του αλλάζουν τον κόσμο, σώζουν ζωές.
Και αυτό νομίζω ότι είναι το σπουδαιότερο έργο που μπορεί να κάνει ένας δάσκαλος.
Όχι μόνο να εμπνεύσει τους μαθητές του αλλά να τους βοηθήσει να αλλάξουν πορεία ζωής, να ξεφύγουν από την φτώχεια και την εγκατάλειψη, την χωρίς ελπίδα ζωή.
 
Ένας δάσκαλος στον οποίο οφείλουν ευγνωμοσύνη χιλιάδες χωρίς ελπίδα παιδιά της Βενεζουέλας γιατί άλλαξε την πορεία της ζωής αυτών των παιδιών, η ζωή τους απέκτησε νόημα, σκοπό, κυρίως σίγουρο προορισμό.  Και όλα αυτά με μέσο την μουσική.
Απολαύστε την απίστευτη και παραμυθένια ζωή του José Antonio Abreu από τη Βενεζουέλα,  ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου όπως παρουσιάζει την ιστορία του ένας εξίσου σπουδαίος δημοσιογράφος, ο Γ. Αυγερόπουλος και η καταπληκτική του εκπομπή ΕΞΑΝΤΑΣ
 
Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε όλο το άρθρο από τον Εξάντα και κυρίως δείτε τα δύο πιο κάτω βίντεο, αξίζει!
 
 
 
Στο πιο κάτω βίντεο ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου μιλάει για το πως έζησε αυτή του την προσπάθεια


 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης