Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η εφημερίδα μας!!!

Χωρίς υπολογιστή και διαδίκτυο για μια εβδομάδα, ηθελημένη αποχή από την εφημερίδα και το internet γενικώς  (αποτοξίνωση- πείραμα) είχα την  περιέργεια να δω πως πάει η εφημερίδα, η επισκεψιμότητα σ' αυτή και κυρίως αν υπάρχουν  καινούργια άρθρα – αναρτήσεις.

Με μεγάλη μου χαρά είδα πολύ – πολύ όμορφες αναρτήσεις που δεν είναι σκέτα αναμασήματα δημοσιεύσεων άλλων sites. Ήταν σπουδαία δικά σας δημιουργήματα, η δική σας ματιά, ο δικός σας κόσμος, τα δικά σας ενδιαφέροντα.
Το άρθρο του Κοσμά θα το ζήλευε έμπειρος αναλυτής του ποδοσφαίρου αλλά και της κοινωνίας. Η τρυφερή και ευαίσθητη παρουσία της Πελαγίας, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Αλέξης, η έξυπνη και παιχνιδιάρικη ματιά της Αντωνίας, η Σοφία, ο Αχιλλέας. 

Αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό μου όταν ξεκίνησα αυτό το εγχείρημα. Και είναι η δεύτερη χρονιά  αυτής της προσπάθειας, μέτρια έως κακή η πρώτη, μέτρια έως καλούτσικη η φετινή.
Και πλέον είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα θα πάει καλά, κυριολεκτικά όπως το είχα στο μυαλό μου. Μέχρι τώρα έκανα μόνος – ολομόναχος  απέλπιδες προσπάθειες να σας πείσω να γράψετε.
Τις περισσότερες φορές φαινόμουν γραφικός, κουραστικός, πιεστικός.
Και επέμενα τόσο γιατί δεν μπορούσα να αντιληφθώ πως γίνεται να προσφέρεις στους μαθητές σου ένα μέσο, ένα εργαλείο έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων και να μην ανταποκρίνονται σε αυτή την πρόκληση- πρόσκληση.
Μέχρι τώρα, απέναντι στο σιωπηλό κοινό, έγραφα, επέμενα στην ύπαρξη "κίνησης" στο μπλόγκ μας με την προσδοκία να γίνει αυτό δική σας συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς σας.
Και να που έγινε, μετά από μια εβδομάδα σιωπής και αποχής , βρίσκω σήμερα  δικές σας υπέροχες δουλειές.
Αυτό μου δίνει αισιοδοξία και περισσότερο πάθος για του χρόνου, με τη μαγιά των σπουδαίων ενεργών  συντακτών που έχουμε σήμερα και τα παιδιά που θα έρθουν του χρόνου.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το βήμα θα το παρακολουθείτε για χρόνια, θα αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση των μαθητικών σας χρόνων, σημείο αναφοράς αυτού του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης