Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΤΡΑΦΕΙΤΕ  ΥΓΙΕΙΝΑ


         Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει με έντονους ρυθμούς. Η καθημερινότητά του είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Για αυτό είναι απαραίτητο να τρέφεται σωστά ώστε να έχει σωματική και ψυχική υγεία, αφού χωρίς αυτά τα αγαθά το μέλλον του είναι αβέβαιο. 

        Ο σύγχρονος άνθρωπος λόγω της κακής του διατροφής παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της παχυσαρκίας. Πολλά άτομα από μικρή ηλικία καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές, με αποτέλεσμα να γίνονται υπέρβαρα. Αυτό σημαίνει όχι μόνο την αύξηση του βάρους αλλά και πολλά άλλα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα ασθένειες, όπως χοληστερίνη, καρδιολογικά προβλήματα, πίεση και πολλά ακόμη. Το άτομο γίνεται δυσκίνητο, ανίκανο να συμμετέχει σε δραστηριότητες που απαιτούν ευκινησία.

        Σταδιακά το άτομο αποκόπτεται από το κοινωνικό σύνολο με συνέπεια την ψυχική κατάπτωσή του. Απομακρύνεται από τον περίγυρό του, αισθάνεται μοναξιά και νιώθει ότι η εμφάνισή του προκαλεί προβλήματα. Νιώθει εγκλωβισμένο μέσα στο σώμα του και βιώνει τον ρατσισμό του συνόλου. Έτσι αφήνει όλα αυτά τα ψυχικά προβλήματα να βγαίνουν στο φαγητό.

        Για αυτό είναι επιβεβλημένη η επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο διατροφής. Η Μεσογειακή διατροφή με τα όσπρια, τα λαχανικά, το λάδι, τα φρούτα πρέπει να ενταχθούν οπωσδήποτε στο διαιτολόγιο μας. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγει ο καθένας την κατανάλωση τροφών από ταχυφαγία και να προτιμά το σπιτικό φαγητό. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσο υγιεινό είναι και πόσο συντελεί στη μακροζωία.

       Είναι επομένως κατανοητό ότι καλό θα ήταν όλοι να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, γιατί η ζωή μας είναι μία και οφείλουμε να τη ζήσουμε με τον καλύτερο και υγειϊνότερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης