Τρίτη 6 Μαΐου 2014


ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 



            Αγαπητοί αναγνώστες, 


            Γνωρίζουμε ότι στη σημερινή εποχή η τηλεόραση κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας ως μέσο ψυχαγωγίας. Νομίζω όμως, ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγεία που νιώθει κανείς όταν παρακολουθεί μια ταινία μέσα στην αίθουσα ενός κινηματογράφου ή και μια σπουδαία θεατρική παράσταση.
           Ανέκαθεν το θέατρο και αργότερα ο κινηματογράφος είχαν διπλό ρόλο στην ζωή μας: παιδευτικό και ψυχαγωγικό.
          Αρχικά, μία θεατρική παράσταση ή μια ταινία, που χρησιμοποιεί τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως την έγχρωμη εικόνα και τον ήχο συμβάλλουν στην καλλιέργεια του πνεύματος. Παρακολουθώντας, γνωρίζουμε καταστάσεις μέσα από τα σενάρια που μας δίνουν μια άλλη όψη της πραγματικότητας. Μας βοηθούν να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας, να μάθουμε αλήθειες της ζωής και να διδαχθούμε από τα πάθη των ηρώων. Οι παραστάσεις ή οι ταινίες που έχουν κοινωνικό, πολιτικό ή και ιστορικό περιεχόμενο, μας προσφέρουν γνώσεις καθώς μέσα από αυτές παρουσιάζεται η ιστορία, ο πολιτισμός, οι θεσμοί της εποχής ου γράφτηκε το έργο ή και παλαιότερα. Τέλος, στην καλλιέργεια του πνεύματος συμβάλλουν και τα δύο καθώς είναι φορείς προβληματισμού νέων ιδεών, αξιών που βοηθούν στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του κάθε ανθρώπου. 
       Πέρα από τον παιδευτικό ρόλο του θεάτρου και του κινηματογράφου, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι και τα δύο αποτελούν αξιόλογα μέσα ψυχαγωγίας. Σε κάθε θεατρική παράσταση ή ταινία μπορούμε να ταυτιστούμε με τους ήρωες, να ζήσουμε μαγικές στιγμές και να φανταστούμε πώς θα ήταν η ζωή μας αν ήμασταν εμείς οι πρωταγωνιστές. Έτσι ξεφεύγουμε από την άνοια, την μονοτονία και την πλήξη της καθημερινότητας. Η ψυχή μας αγαλιάζει από το υπέροχο θέαμα και φεύγει όλη η πίεση τους ρουτίνας. 
      Σας προσκαλώ λοιπόν, να ζήσουμε όλοι μαζί αυτές τις μοναδικές στιγμές, που μας δίνει το θέατρο και ο κινηματογράφος. Γιατί όταν τα φώτα σβήνουν στην αίθουσα, τότε το ¨ ταξίδι ¨  ξεκινά!!! 

       Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και την προσοχή σας!!!



Μπούτιου Σοφία-Στεφανία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης