Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Αθλητική Γιορτή στο σχολείο μας.



Την Τρίτη 20/05/2014 στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο θα διοργανώσουμε αθλητική γιορτή με  αθλοπαιδιές, χορό και παιχνίδι.
Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, δηλαδή θα γίνουν μόνο οι δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων. 

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να πάρουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές/τριες ώστε να έχουν την εμπειρία ενός αγώνα, μιας αθλητικής συμμετοχής.
Κυρίως όμως να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να κλείσουμε τη χρονιά ευχάριστα.
Οι αθλοπαιδιές που θα γίνουν, αφενός θα είναι τέτοιες που να χτυπά τα κοινωνικά στερεότυπα περί αθλητισμού, αφετέρου να έχει ενδιαφέρον, να έχει πλάκα ώστε όλοι μας να διασκεδάσουμε, να παίξουμε, να χαρούμε, να αγαπήσουμε αυτό που λέμε σχολείο με ότι περιλαμβάνει αυτή η έννοια: άνθρωποι, χώρος, σχέσεις.
Συγκεκριμένα θα παίξουμε:





 1. Tennis: διάρκεια 40 λεπτά: θα παίξουν οι μαθητές των δυο ομίλων τένις. Τελικά, μετά απο συζήτηση με μαθητές των ομίλων δεν θα γίνουν προκριματικοί αγώνες αλλά θα παίξουν όλοι αλλά λιγότερο.Στα τέσσερα μικρά γήπεδα θα παίξουν διαδοχικά 4-5 μαθητές. Σε καθε ομάδα αφού παίξει το πρώτο ζευγάρι, μετά θα παίξει το δεύτερο. Στη συνέχεια οι νικητές θα παίξουν μεταξύ τους, μετά θα ακολουθήσουν οι ηττημένοι. Σε κάθε game νικητής είναι αυτός που πετυχαίνει πρώτος 15 πόντους.

Οι ομάδες θα είναι:

Γήπεδο 1 (το πρώτο απο τη μεριά των κερκίδων) Καπετάνος Κώστας, Ανδρεάδης Στέλιος, Ακριτίδης Γιάννης, Δραγγίνης Μιχάλης.

Γήπεδο 2:   Λεοντή Σοφία, Δημητριάδου Αναστασία, Ισπόγλου Ελένη, Κανδύλα Αθηνά

Γήπεδο 3:  Καλτέκης Κώστας, Ντώνας Παναγιώτης, Χρίσκος Αρσένιος, Κυριαζίδου Ιφιγένεια

Γήπεδο 4:  Γιαννακίδου Δανάη, Παπίτσα Πολυτίμη, Χατζηιωάννου Βασίλης, Σκαλτσώνη Γεωργία



2. τένις, διάρκεια 30 λεπτά, καθηγητές  Vs μαθητές. Θα παίξουν το ζευγάρι καθηγητών Μιχαηλίδης Νίκος και Γιαννούδης Γιώργος ενάντια στους μαθητές Πέτροβιτς-Οικονόμου Νικόλας και Γεωργαλή Παύλου.



3. Ηandball, 30 λεπτά μικτός χρόνος, δυο ημίχρονα των 15 λεπτών. Θα παίξουν το Α1 εναντίον του Α2. Οι ομάδες 9 παικτών, μικτές με 5 αγόρια και 4 κορίτσια. Αναπληρωματικοί απεριόριστοι, αλλαγές απεριόριστες. Υπεύθυνοι- αρχηγοί κάθε ομάδας θα είναι οι  Μάριος Σπορίδης για το Α1 και Καναβούρας Νικόλας για το Α2. Οι αρχηγοί, σε συνενόηση με τους συμπαίκτες τους και τους αντιπάλους θα φροντίσουν για τη στολή της ομάδας, το χρώμα της φανέλας (π.χ. άσπρο η μια ομάδα μαύρο ή άλλη), το όνομα της ομάδας, σύμβολο, πανό  και οτιδήποτε δημιουργεί κλίμα ομάδας και ατμόσφαιρα ντέρμπι σε ευπρεπή και μαθητικό, πάντα κλίμα


4. Ποδόσφαιρο κοριτσιών, διάρκεια 30 λεπτά μικτός χρόνος, δυο ημίχρονα των 15 λεπτών.
 Θα παίξουν τα τμήματα 1 vs 2 δηλαδή θα παίξει μια ομάδα που θα αποτελείται από τα τμήματα Γ1 &Β1 ενάντια σε μια ομάδα που θα αποτελείται από τα τμήματα Γ2 &Β2.
Κάθε ομάδα θα έχει 9 παίκτριες, μπορούν να γίνουν απεριόριστες αλλαγές.
Υπεύθυνες- αρχηγοί κάθε ομάδας θα είναι: Βογιατζή Ματθίλδη απο το Γ1 για τα τμήματα 1 και Τσόρμπα Βιβή απο το Γ2 για τα τμήματα 2.
Οι αρχηγοί, σε συνενόηση με τους συμπαίκτες τους και τους αντιπάλους θα φροντίσουν για τη στολή της ομάδας, το χρώμα της φανέλας (π.χ. άσπρο η μια ομάδα μαύρο ή άλλη), το όνομα της ομάδας, σύμβολο, πανό  και οτιδήποτε δημιουργεί κλίμα ομάδας και ατμόσφαιρα ντέρμπι σε ευπρεπή και μαθητικό, πάντα κλίμα.

Οι αρχηγοί θα φροντίσουν για την ομάλή διεξαγωγή του αγώνα, για τη σύνθεση των ομάδων, για τις αλλαγές.





 
5. Volleyball, Αγόρια Vs Κορίτσια, δυο νικηφόρα σετ των 25 πόντων.

Αγόρια της Γ' και όχι μόνο  θα παίξουν ενάντια σε κορίτσια της Γ και όχι μόνο.
Υπεύθυνοι αρχηγοί των ομάδων θα είναι
a.για τα κορίτσια η Δημητρακάκη Άννα και η Οικονόμου Αγγελική και
b. οι  Μπουτσιούκης Χρήστος και Ζέρβας Βασίλης για τα αγόρια.











6. Basketball κοριτσιών, διάρκεια 30 λεπτά μικτός χρόνος, δυο ημίχρονα των 15 λεπτών. Εδώ έχουμε ένα πρόβλημα συμμετοχής που αν δε λυθεί θα ματαιωθεί ο αγώνας. Μέχρι τώρα έχουν δείξει ζωηρό ενδιαφέρον μόνο τα κορίτσια του Β1. Υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα θα είναι η Μπετσάκου Ελένη μαζί με την Δανηιλίδου Θεοδωσία





7. Basketball Μικτή ομάδα καθηγητών – μαθητών της Β και της Α τάξης ενάντια στα αγόρια της  Γ τάξης. Διάρκεια 40 λεπτά μικτός χρόνος, δυο ημίχρονα των 20 λεπτών.
Ευκολάκι!
Ένας διαδικαστικός αγώνας αφού το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και η επικράτηση της μικτής καθηγητών -μαθητών Β έναντι της θλιβερής ομάδας της Γ' είναι δεδομένη. Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι που θα σταματήσει η διαφορά. Tο double score είναι εφικτό;


8.χορός, τραγούδι, ακροβατικά. Ενδιάμεσα στους αγώνες, μαθήτριες της Α’ τάξης θα αυτοσχεδιάσουν και θα παρουσιάσουν χορογραφία με μουσική που θα παίζουν- τραγουδούν οι ίδιες.

Δημοσιογραφίκη κάλυψη των αγώνων για την εφημερίδα μας θα γίνει απο τους Γκατζώνη Κώστα, οπερατέρ και τον δαιμόνιο ρεπόρτερ μας, Ζουγρή Αλέξη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε όλοι εσείς είναι να προετοιμαστείτε, να οργανωθείτε και αν έχετε καποια ενδιαφέρουσα ιδέα δεν έχετε παρά να την προτείνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης