Παράλληλα, θα αποκτούν και γνώσεις για το πως φτιάχνεται ένας τέτοιος κήπος και έτσι, ίσως έρθουν κι αυτοί και δοκιμάσουν αυτήν την εμπειρία.
Το ιδανικό βέβαια, θα ήταν να έκανε αυτή τη δουλειά κάποιος μαθητής αλλά ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο αφού απαιτείται επιπλέον δουλειά και χρόνος δεν υπάρχει, άρα ο κλήρος πέφτει στον γενναίο, σε μένα δηλαδή.
Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε για πρώτη φορά, έχοντας κάνει την προηγούμενη μέρα μια προεργασία.
Τα παιδιά ήρθαν στην ώρα τους γεμάτο όρεξη και διάθεση για δουλειά.
Ξεκινήσαμε με το φυλλόχωμα, να γεμίσουμε τα παρτέρια με πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία χώμα που βρίσκεται στο διπλανό σχολείο, το 1ο Τούμπας, ακριβώς δίπλα από το δικό μας.
Το δυσάρεστο σε αυτή τη δουλειά ήταν τα πολλά σκουπίδια που δυστυχώς είναι "κατόρθωμα" των δικών μας παιδιών, αυτών που κάθονται στα διαλείμματα στη γωνία και από την τάξη του Λυκείου και από το παράθυρο που κοιτάζει προς το μέρος αυτό.
Στη συνέχεια κάναμε, όλη η ομάδα, μια σύσκεψη για το πως και που θα βάλουμε τους σπόρους.
κάναμε ένα σχεδιάγραμμα και ο τελικός χάρτης ήταν αυτός που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
![]() |
| Η τελική διαμόρφωση του κήπου, όπως σχεδιάστηκε από την ομάδα. Για να ξέρουμε που και τι βάλαμε |
Αφού μαζέψαμε και καθαρίσαμε η τελική εικόνα είναι η πιο κάτω.
Επόμενα βήματα:
1. Τρίτη ή Τετάρτη θα φυτέψουμε μπροστά από τα παρτέρια αρωματικά φυτά που θα μας δώσει το φυτώριο του δήμου, λεβάντα, δενδρολίβανο, ματζουράνα, φασκόμηλο, μέντα κ. λ.π.
2. την Πέμπτη που θα έρθουν τα παιδιά απο τη Γερμανία. Θα βάλουμε όλοι μαζί σε σακουλάκια μοσχεύματα από αρωματικά φυτά, θα τα φυτέψουμε και το Μάρτιο που θα πάμε στη Γερμανία θα τους πάμε τα φυτά που μαζί φυτέψαμε, θα έχουν ήδη βγάλει ρίζες και φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου