Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Πως επιδρά το αλκοόλ στο σώμα μας (μέρος δεύτερο)

     Συνεχίζοντας τη μάχη μου κατά του αλκοόλ, Αυτή τη φορά θα μιλήσω για τη διαφορά των δύο φύλων σε σχέση με το αλκοόλ. Όπως και στο προηγούμενο άρθρο, θα εξηγήσω τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια κάτω από το κομμάτι που θα αντιγράψω από το ίντερνετ, αν δεν έχετε χρόνο να το διαβάσετε όλο. Επίσης κορίτσια, δεν έχω κάτι προσωπικό με τις γυναίκες, απλά σας υπενθυμίζω πως σε αυτό το θέμα είστε ελαφρώς πιο αδύναμες. Αρχίζουμε:

"Μας συγχωρείτε κυρίες μου, αλλά δεν μπορείτε να καταναλώνετε τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ με τους άντρες. Δεν πρόκειται για κάποια αντρική συνομωσία αλλά για βιολογικό γεγονός! 

Οι γυναίκες έχουν λιγότερα σωματικά υγρά από τους άντρες άρα η συγκέντρωση αλκοόλ (BAC) στο αίμα τους είναι αναλογικά υψηλότερη. Έτσι, αν μια γυναίκα που ζυγίζει 60 κιλά καταναλώσει δύο μονάδες αλκοόλ, τότε ένας άντρας ίδιου μεγέθους πρέπει να καταναλώσει 3 μονάδες  για να φτάσει το αλκοόλ στο αίμα του στα ίδια επίπεδα.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερες ποσότητες του ενζύμου ADH (το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση του αλκοόλ στο συκώτι και τα τοιχώματα του στομάχου) κι αυτό ίσως παίζει ρόλο για τα υψηλότερα επίπεδα BAC. "

Σημαντικά:

-Οι γυναίκες έχουν λιγότερα υγρά στο σώμα τους, που σημαίνει πως το αίμα τους μπορεί πιο γρήγορα να "γεμίσει" αλκοόλ.
-Η διαφορά δεν είναι σπουδαία αλλά μπορεί να γίνει και σημαντική, οπότε προσέξτε! 

Αφήστε τα +1 και ΚΑΝΤΕ ΚΟΜΜΕΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης