Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Bunker Roy και το κολέγιο των φτωχών

Κάποια θέματα είναι αναλώσιμα, της στιγμής για να περνάμε καλά και να χαλαρώνουμε. Κάποια άλλα έχουν διαχρονική αξία, μπορούμε να τα δούμε και άλλες στιγμές και κυρίως να δούμε μια άλλη εκδοχή της ζωής.
Κάτι τέτοιο είναι και το βίντεο με τον Bunker Roy,που έφτιαξε αυτό το σχολείο.
Νομίζω ότι αξίζει να το δείτε όλο το βίντεο αφιερώνοντας 20 λεπτά από τη ζωή σας.
Πηγή--> εδώ
--------------------------------------- 
Ένα βίντεο, στο οποίο ο Ινδός, Bunker Roy, εξηγεί την απόφασή του να αφήσει την άνετη ζωή της πόλης και να πάει σε ένα χωριό της χώρας του για να δημιουργήσει ένα κολέγιο για τους φτωχούς, κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου.
Το «Ξυπόλυτο Κολέγιο» (Barefoot College)  δημιουργήθηκε με βάση τα όσα θεωρούν σημαντικά οι φτωχοί και διδάσκει σε αναλφάβητους άνδρες και γυναίκες πώς να γίνουν μηχανικοί ηλιακής ενέργειας, οδοντίατροι, τεχνίτες και γιατροί. Οι σπουδές σε αυτό είναι δωρεάν ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για όσους διδάσκουν είναι απλά και μόνο να γνωρίζουν καλά το επάγγελμα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας (“SWRC“), γνωστό ευρύτερα ως Ξυπόλητο Κολέγιο είναι εθελοντικός εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί σε διαφόρους τομείς εκπαίδευσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων, υγείας, ηλεκτροδότησης μέσω ηλιακής ενέργειας τοπικών κοινοτήτων και ενίσχυσης των γυναικών. Ιδρύθηκε από τονΜπάνκερ Ρόι το 1972. Έχει καταχωριστεί ως Friends of Tilonia Inc.
Το “Ξυπόλητο Κολέγιο” στο χωριό Τιλόνια παραδίδει μαθήματα ανάγνωσης, γραφής και λογιστικής σε ενήλικες και παιδιά. Τα κορίτσια υπερτερούν αριθμητικά των αγοριών στα νυκτερινά σχολεία. Το 2008 υπήρχαν περίπου 3.000 παιδιά σε 150 νυκτερινά σχολεία
Ο ιδρυτής αυτού του οργανισμού Μπάνκερ Ρόι συμπεριελήφθηκε στο Time στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση στο κοινωνικό σύνολο για το έργο του στο “Ξυπόλητο Κολέγιο”. Ο Γκρεκ Μόρτενσον έγραψε ότι το κοινωνικό εθελοντικό σχολείο του εκπαίδευσε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε επαγγέλματα του σύγχρονου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης