Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Barcelona - Real Madrid (preview)

Grafima-vasiki
Το Ελ Κλάσικο, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι παγκοσμίως, το ματς που καθηλώνει εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο μπροστά από την τηλεόρασή τους. Θέαμα, ανατροπές, γκολ, εντάσεις είναι λίγα για να χαρακτηρίσουν το ματς αυτό. Σήμερα, λοιπόν στις 22:00 αναμετριούνται οι δύο καλύτερες ομάδες, οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης. Μα φυσικά δεν μιλάω για άλλο παιχνίδι παρά για
το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

Κατάσταση των δύο ομάδων

Το σημερινό Κλάσικο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο ομάδες καθώς εκτός από ματς γοήτρου είναι πολύ πιθανό να κρίνει τον τίτλο του φετινού Ισπανικού Πρωταθλήματος. Η μεν Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία, αν νικήσει, να προσπεράσει την αντίπαλό της 4 βαθμούς και, με 10 αγωνιστικές να απομένουν, να γίνεται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η δε Ρεάλ με πιθανή νίκη ανακτά την πρώτη θέση και κλείνει τα στόματα πολλών που την θεωρούσαν τελειωμένη πριν από λίγες μέρες.
Είναι αλήθεια ότι η ψυχολογία των δύο ομάδων είναι τελείως διαφορετική. Η Μπάρσα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη, προκρίθηκε σχετικά εύκολα στα προημιτελικά του Τσάμιονς Λιγκ, ενώ έχει έναν Λιονέλ Μέσι δαιμονισμένο που σκοράρει κατά ριπάς. Οι Λευκοί από την άλλη προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους μετά τις δύο απανωτές ήττες από Σάλκε και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Έχουν μαζευτεί πολλά σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Μαδρίτης, κάτι που υποδηλώνουν οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Ρεάλ στο ματς με την Λεβάντε, οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών (Ρονάλντο, Μπέιλ), το συνεχές

ντεφορμάρισμα της BBC καθώς και οι φήμες περί απομάκρυνσης του προπονητή Αντσελότι σε περίπτωση ήττας στο Clasico.

Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι ήταν πέντε μήνες πίσω, δηλαδή λίγο πριν από την πρώτη μεταξύ τους σύγκρουση για το ισπανικό πρωτάθλημα, όταν η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική για την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Η στιγμή έμοιαζε και αποδείχθηκε ευνοϊκή για τη Ρεάλ, η οποία βρισκόταν σε μεγάλη φόρμα και, όπως ήταν φυσικό απογειώθηκε σε μια πτήση που κράτησε μέχρι το τέλος του 2014. Η Μπαρτσελόνα πάλι αποτελούσε μια νέα ομάδα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ακόμη σε παιχνίδια με μεγάλες απαιτήσεις, με συνέπεια να τραβήξει μεγάλο ζόρι μέχρι την αλλαγή του χρόνου. Ένα είναι σίγουρο: αν ο Μέσι και γενικότερα η Μπαρτσελόνα πιάσουν την απόδοση που είχαν μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την ζαλισμένη και ντροπιασμένη Ρεάλ να τους σταματήσει. Φυσικά, σε ένα ντέρμπι αυτά δεν μετράνε, ενώ όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ελπίζουν σε μία ανταγωνιστική Μαδρίτη που θα κοντράρει την Μπάρσα, κάτι που θα οδηγήσει σε ένα υψηλό ποιοτικά παιχνίδι.




Απουσίες

Από την Μπαρτσελόνα παραμένει στα πιτς ο μόνιμα εκτός Βερμάελεν και ο Μπουσκέτς, ο οποίος μπορεί να ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε στον αστράγαλο και να προπονήθηκε κανονικά, αλλά δεν υπολογίζεται από τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος δεν θέλει να διακινδυνεύσει την συμμετοχή του.

Στην Ρεάλ τώρα επέστρεψαν οι τραυματίες Ράμος και Μοντριτς, ενώ είναι εκτός ο τραυματίας Χάμες (σημαντική απουσία), ο "φευγάτος" Κεντίρα και ο Κοεντράο.


  • Σημαντικό στοιχείο: Αυτό το Clasico είναι μάλλον το τελευταίο του μεγάλου Τσάβι Ερνάντες, ο οποίος πιθανώς το καλοκαίρι θα μετακομίσει σε ομάδα του Κατάρ.


Προιστορία

Αυτό είναι το 129ο Κλάσικο με την Μπαρτσελόνα να μετράει 47 νίκες στο γήπεδο της, την Ρεάλ να έχει πανηγυρίσει 17 φορές, ενώ 11 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στην Βαρκελώνη θεωρούν δεδομένη την νίκη και για ένα ακόμη λόγο. Αυτός είναι το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έχει να χάσει στο Καμπ Νου ούσα πρωτοπόρος από το... πολύ μακρινό 1930. 85 χρόνια δηλαδή! Όσον αφορά τους σκόρερ, ο Λίο Μέσι είναι πρώτος με 21 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Ντι Στέφανο με 17, ο Ραούλ με 15 και ο Κριστιάνο με 14.



Γράφημα του Clasico

Ένα εντυπωσιακό γράφημα με στατιστικά των δύο σημερινών αντιπάλων.


Grafima



Προπονητές

Ο προπονητής των Μπλαουγράνα Λουις Ενρίκε τόνισε για το σημερινό παιχνίδι ότι "είναι σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό.Θα απομένουν ακόμα δέκα αγωνιστικές με δύσκολα ματς, αλλά σαφώς και τα ματς με την Ρεάλ είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οι ομάδες παίζουν για πολλά. Ο παράγοντας έδρας είναι σημαντικός, γιατί ο κόσμος σου, σου δίνει επιπλέον κίνητρο. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν στιγμές που θα υποφέρουμε στην άμυνα και περιμένουμε ότι ο κόσμος θα επικεντρώσει την ευφορία του στο να μας βοηθήσει σε αυτές τις στιγμές. Έχουμε μια πολύ ωραία ευκαιρία να απομακρυνθούμε στην βαθμολογία. Χρειαζόμαστε την καλύτερη εκδοχή μας, να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Και, βεβαίως, το «Καμπ Νόου» να μας στηρίζει".

Ο προπονητής των Γκαλάκτικος Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι "Η Μπαρσελόνα έχει ένα καλύτερο σερί αγώνων από εμάς και υπάρχει ένα ματς που θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Αλλά έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, γιατί με νίκη μπορούμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.Δεν υπογράφω από πριν την ισοπαλία, όπως πιστεύω ότι δεν την υπογράφει ούτε η Μπάρσα, γιατί έχουμε την ποιότητα για να νικήσουμε, όπως την έχουν και εκείνοι. Ποτέ στην ζωή μου δεν υπέγραψα από πριν μια ισοπαλία".


MSN VS BBC

Οι τρεις επιθετικές τριπλέτες των δύο ομάδων, οι δύο καλύτερες στην Ευρώπη είναι σχεδόν ισορροπημένες.

H τριπλέτα των Καταλανών μετρά 56 γκολ έναντι 55 της αντίπαλης, ενώ τα γκολ και των δυο αντιπροσωπεύουν το 72% των γκολ των ομάδων τους. Η Μπαρσελόνα έχει σκοράρει σε 27 ματς 78 γκολ και μ.ο. 2.89 ανά παιχνίδι. Συγκεκριμένα:

Λιονέλ Μέσι: 32 τέρματα και 13 ασίστ σε 27 παιχνίδια

Νεϊμάρ: 17 γκολ και 6 ασίστ σε 23 ματς

Λουίς Σουάρες: 7 γκολ και 6 ασίστ σε 18 παιχνίδια



Στον αντίποδα, η BBC είναι απαραίτητη για τη Ρεάλ, η οποία βασίζεται πάνω της για την δυναμική της επιστροφή ! Η Ρεάλ έχει σκοράρει 77 γκολ σε 27 ματς με μέσο όρο 2,85 τέρματα ανά παιχνίδι. Συγκεκριμένα:

Κριστιάνο Ρονάλντο: 30 γκολ και 10 ασίστ σε 24 ματς

Γκάρεθ Μπέίλ: 12 γκολ, 5 ασίστ σε 24 παιχνίδια

Καρίμ Μπενζεμά: 13 γκολ και 8 ασίστ σε 24 ματς



Ενδεκάδες

Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα αναμενόμενη με τον Μπράβο κάτω από τα δοκάρια, Πικέ, Ματιέ, Άλβες και Άλμπα στην άμυνα, Μασεράνο, Ινιέστα και μάλλον Τσάβι στα χαφ και η δολοφονική τριπλέτα στην επίθεση (Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες)

Στην Ρεάλ υπήρχε πρόβλημα σχετικά με το πώς θα παραταχθεί η ομάδα με τον κόσμο να συμφωνεί στο 4-4-2 (με αυτό το σκορ η Βασίλισσα πήρε τις δύο τελευταίες της νίκες σε Κλάσικο). Ο Αντσελότι όμως τόνισε ότι δεν αλλάζει σύστημα με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο το 4-4-3 με τον Κασίγιας στο τέρμα, τους Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο και Καρβαχάλ αμυντικούς, τους Μόντριτς, Κρος, Ίσκο στο κέντρο και την φονική BBC στην επίθεση.


Σας παραθέτω δύο χορταστικά βίντεο με όλα τα γκολ των Clasicos αλλά και τα 5 καλύτερα αυτών.









Απολαύστε το παιχνίδι!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης