Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

"Hopeful"


Το "Bullying" είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας, καθώς τα θύματα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται συνεχώς.
Νέοι σε όλο τον κόσμο έχουν κατάθλιψη, αρνούνται να φάνε, να πάνε σχολείο, να βγουν έξω εξαιτίας της βίας που τους ασκείται από συμμαθητές τους.
Πολλοί πιστεύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους καταλάβει προβαίνουν στον αυτοτραυματισμό ή ακόμα και στον θάνατο, βλέποντάς τον ως την μόνη ίσως λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όμως ένας έφηβος, θύμα ενδοσχολικής βίας, βρήκε τη δύναμη κι όχι απλά μίλησε για τις επιθέσεις που δεχόταν από τους συμμαθητές του, αλλά τους έδειξε πόσο πολύ πιο δυνατός είναι, απαντώντας με τη μουσική!
Οι Bars and Melody, γνωστοί και ως BAM, είναι δύο φίλοι, ο ράπερ Leondre Devries ("Bars") και ο τραγουδιστής Charlie Lenehan ("Melody").
Πήραν μέρος στο βρετανικό τηλεοπτικό show "Britain's Got Taletn" το 2014 και πέρασαν κατευθείαν στα ημιτελικά, όταν ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Simon Cowell, πάτησε το "χρυσό buzzer".
Τερμάτισαν τρίτοι στον διαγωνισμό, όμως την ημέρα που εμφανίστηκαν στο show έκαναν με το μήνυμά τους κριτές και κοινό να ανατριχιάσουν, να σηκωθούν όρθιοι, για να τους αποθεώσουν.
Ο Leondre λίγα λεπτά πριν την ερμηνεία του "Mr. Bully - Hopeful" είχε αποκαλύψει στην κάμερα, ότι δεχόταν επιθέσεις bullying στο Δημοτικό, επειδή είχε μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα του κι επειδή η μητέρα του δεν είχε μεγάλη οικονομική άνεση. Αναγκάστηκε μάλιστα να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, για να γλιτώσει απ΄ τους εκφοβιστές του. Στο τραγούδι αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Δεν ζήτησα να γεννηθώ, αλλά τώρα πρέπει να πληρώσω"
"Mr. Bully με κλοτσάς, με χτυπάς, με ρίχνεις κάτω και όταν σε ρωτάω τι σου έχω κάνει με χτυπάς ξανά και κοροϊδεύεις την μαμά μου". 
Το παιδί αυτό βρήκε την δύναμη όχι μόνο να ξεπεράσει το Bullying και να εξευτελίσει τους εκφοβιστές του, αλλά κατάφερε να εμπνεύσει πολλά παιδιά που βρίσκονται ενδεχομένως σε παρόμοια κατάσταση και να τους δώσει να καταλάβουν ότι είναι πιο δυνατοί από τον νταή, να τους παροτρύνει να μιλήσουν και κυρίως να μην χάνουν ποτέ την ελπίδα τους, όσο άσχημα και αν φαίνονται τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης