Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η φρίκη του πολέμου!

Αυτή η φωτογραφία είναι αρκετά συγκινητική καθώς προβάλλει την παιδική αθωότητα ενάντια στην φρικτή εικόνα του πολέμου. Ένα μικρό αγοράκι από τη Συρία, αντικρίζοντας τον φωτογραφικό φακό σηκώνει τρομαγμένο τα χέρια καθώς νομίζει ότι πρόκειται για όπλο. 
Η εφημερίδα που πρωτοδημοσίευσε την εικόνα αναφέρει πως το ενσταντανέ απαθανατίστηκε σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία όπου το παιδί έχει βρει καταφύγιο μαζί με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια του.
Ο πατέρας της οικογένειας σκοτώθηκε σε έναν από τους βομβαρδισμούς που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα στην περιοχή.
Όταν ο φωτογράφος πλησίασε τον μικρό και σήκωσε την κάμερα του, εκείνος τρομαγμένος σήκωσε με τη σειρά του τα χέρια ψηλά και κοίταζε φοβισμένος νομίζοντας πως η κάμερα είναι όπλο.
Μια τέτοια εικόνα είναι τρομακτικά συγκλονιστική καθώς δείχνει το βάρος που πέφτει στις ψυχές των παιδιών.
Κάτι τέτοιο δημιουργεί τραύματα τόσο στο παιδί αλλά και την εικόνα του που αντικρίζουν  οι άλλοι. Μήπως πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά;
Βέβαια δεν είναι εύκολο και ποτέ ίσως δεν θα σταματήσει να βλέπουμε τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες.
Όμως είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε σε μεγαλύτερο βαθμό, για το κοινό καλό, αλλά και γιατί δεν θα μας άρεσε άμα ήμασταν στη θέση αυτού του παιδιού και των άλλων παιδιών χωρίς γονείς, χωρίς οικογένεια, χωρίς ελπίδα επιβίωσης και χωρίς την κατανόηση των ανθρώπων γύρω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης