Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αποδράσεις στις καλύτερες παραλίες του κόσμου

Για να θυμηθούμε λίγο καλοκαίρι αποφάσησα να σας δείξω μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Βέβαια δεν μπορείτε να πάτε σε όλες αλλά δεν πειράζει. Ο πειρασμός δεν σκότωσε κανένα...

1. Maunganui, Νεα Ζηλανδια
Τα καθαρά νερά της παραλίας Maunganui είναι φημισμένα για τους λάτρεις του surfing και για κολύμπι κάθε εποχή του χρόνου.

2. Ngapali, Μιανμαρ

Η ακτογραμμή είναι γεμάτη με φοινικόδεντρα, λευκή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα μπλε νερά του κόλπου της Βεγγάλης.


3. Eagle, Αρουμπα
Η παρθένα αυτή παραλία με την λευκή άμμο προσφέρεται για πικ νικ και μεγάλη ποικιλία μηχανοκίνητων θαλάσσιων σπορ. Θα βρείτε τα διάσημα δέντρα fofoti κατά μήκος της παραλίας που δείχνουν προς την Καραϊβική.

4. Diani, Κενυα
Βρίσκεται στη νότια ακτή της Μομπάσα και αποτελεί ένα από τους ιδιαίτερους προορισμούς για διακοπές στην Κένυα. Η λευκή αμμουδιά σε συνδυασμό με τα ζεστά τιρκουάζ νερά του Ινδικού Ωκεανού συνιστούν το τέλειο μέρος για χαλάρωση και ηρεμία.

5. Playa Paraiso, Μεξικο
Στην Playa Paraiso μπορείτε να ξεκουραστείτε κάτω από τον ήλιο και να απολαύσετε το σκηνικό του Κόλπου του Μεξικού. you can rest under the sun and enjoy the scenic backdrop of the Gulf of Mexico. Κατάλληλο μέρος για ψάρεμα αφού υπάρχουν αρκετά κόκκινα λιθρίνια, πέρκες και άλλα είδη. Ιδανικό μέρος και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

6. Iztuzu, Τουρκια
Αυτή η παραλία είναι επίσης γνωστή η παραλία με τις χελώνες.  Η παραλία δημιουργεί ένα φυσικό φράχτη ανάμεσα στο φρέσκο νερό που υπάρχει στο δέλτα του ποταμού  Dalyan River και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

7. Sharm El Luli, Αιγυπτος
Γνωστή για τους κοραλλιογενείς της υφάλους κάτω από τα κρυστάλλινα μπλε νερά. Μπορείτε να δείτε το υποθαλάσσιο ενυδρείο εδώ. Επίσης μπορεί και να εντοπίσετε μοναχικούς ροφούς ή ψάρια puffer, άλλα με εξωτικά χρώματα και αν είστε τυχεροί μπορεί και να δείτε θαλάσσιες χελώνες.


8. Nai Harn, Ταιλανδη
Δημοφιλής στην ΤαΪλάνδη, αυτή η παρθένα παραλία στο Πουκέ βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους κια μικρά νησάκια.


9. Playa Manuel Antonio, Κοστα Ρικα
Εξίσου όμορφη και δημοφιλής αυτή η παραλία φιλοξενεί συχνά φεστιβάλ και πάρτι. Πρόκειται για μια από τις τέσσερις παραλίες του Εθνικού Πάρκου, όπου θα δείτε ηφαιστειογενείς βράχους. Το νου σας μήπως και δείτε κάποιο τοπικό πίθηκο ή ρακούν.

10. Cayo de Agua, Βενεζουελα
Αυτή η παραλία στο αρχιπέλαγος Los Roques είναι διάσημη για  τις μικρές απόμερες αμμώδεις παραλίες που περιλαμβάνει αλλά και ιδανικό μέρος για καταδύσεις.





11. West Bay Beach, Ονδουρα
Οι ακτές του κόλπου West Bay έχουν τις πιο όμορφες εκτάσεις με λευκή άμμο στην Καραϊβική. Αν επισκεφτείτε το νησί  Roatan μην παραλείψετε να πάτε σε αυτή την παραλία.
 


12. Siesta Beach, Φλοριντα, ΗΠΑ
Η ακτογραμμή της παρθένας παραλίας Siesta Beach φαίνεται να μην έχει τέλος και τα κρυστάλλινα, καθαρά νερά της είναι ιδανικά για τους φωτογράφους.


13. Woolacombe Beach, Αγγλια
Θαυμάσιο σκηνικό καθώς τα κύματα του Ατλαντικού συναντούν την ακτή North Devon. Η παραλία έχει μήκος 5 χλμ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τα καθαρά της νερά αλλά και τις τουριστικές της υποδομές.


14. Radhanagar Beach, Havelock Island, Ινδια
Αυτή η παραλία βρίσκεται στα νησιά Andaman και Nicobar. Είναι διάσημη για τις μεγάλες αμμώδεις ακτές με τα καταπράσινα δέντρα να φτάνουν λίγα μέτρα πριν τη θάλασσα στο ένα άκρο και στο άλλο για τα γαλαζοπράσινα νερά. Αυτό το μέρος πραγματικά τα έχει όλα.




15. Camps Bay Beach, Νοτια Αφρικη
Βρίσκεται σε ένα εύπορο προάστειο της Κέιπ Τάουν και είναι φημισμένη για τη λευκή της αμμουδιά και τα φοινικόδεντρα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετά καλά εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή. 
16. Ελαφονησι, Κρητη, Ελλαδα
Ρηχά τιρκουάζ νερά και αμμόλοφοι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Σε κάποια σημεία τα νερά έχουν ροζ απόχρωση λόγω των θρυμματισμένων κοχυλιών.


17. Whitehaven Beach, Αυστραλια
Αυτή η παρθένα παραλία βρίσκεται στην καρδιά του μεγάλου κοραλλιογενή υφάλου και αποτελεί προστατευόμενο χώρο ως Εθνικό Πάρκο. Γαλαζοπράσινα και τιρκουάζ νερά γίνονται ένα με την ολόλευκη αμμουδιά που αποτελείται κατά 98% από πυρίτιο και έτσι αποκτά ακόμα πιο φωτεινό χρώμα.



18. Flamenco Beach, Πουερτο Ρικο
Μπορείς να νιώσεις παντού τον ήλιο της Καραϊβικής αν βρίσκεσαι στην παραλία Flamenco. Κατάλληλη για ηλιοθεραπεία, χαλάρωση, κολύμπι και γνωριμίες.



19. White Beach, Φιλιππινες
Αυτή η παραλία βρίσκεται στην καρδια΄του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων και απέχει 315 χλμ από την πρωτεύουσα Μανίλα. Ζεστά, ήρεμα νερά κατάλληλα εκτός από χαλάρωση για ψαροντούφεκο και άλλα θαλάσσια σπορ.


20. Anse Lazio, Σευχελλες
Η παραλία συνορεύει με μεγάλος ογκόλιθους από γρανίτη και τα καθαρά νερά της είναι ιδανικά για ψαροντούφεκο και κολύμπι. Η μια πλευρά είναι γεμάτη φοινικόδεντρα και τα τοπικα takamaka δέντρα και είναι τέλεια για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση.



21. Playa de Ses Illetes, Ισπανια
Βρίσκεται στο νησί  Formentera, νότια της Ίμπιζα, και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο, κολύμπι ή απλά χαλάρωση.


Αυτή είναι η καλύτερη παραλία στην Κούβα, με τη λευκή αμμουδιά να απλώνεται μπροστά στα πεντακάθαρα νερά της Καραϊβικής. Κολυμπήστε μαζί με δλεφίνια, πιείτε φρέσκο γάλα καρύδας, κάντε ψαροντούφεκο ή απλά χαλαρώστε κάτω από τον γαλάζιο ουρανό.


23. Rabbit Beach, Ιταλία
Η παραλία αυτή είναι στο νησί της Λαμπεντουσα, στη νότια ακτή της Σισίλης. Η άμμος είναι χρυσή και το νερό κρυστάλλινο καθαρό με πολλά ψάρια. Είναι μια από τις λίγες παραλίες όπου οι παραλίες αφήνουν τα αυγά τους.


24. Grace Bay, Νησια Turks και Caicos
Η λευκή σαν ζάχαρη αμμουδιά και τα νερά με τις πολλές αποχρώσεις προσελκύουν επισκέπτες που αναζητούν την αποκλειστικότητα και την ηρεμία σε ένα προορισμό.

25. Baia do Sancho, Βραζιλια 
Αυτή η παραλία, στο νησί Fernando de Noronha, έχει κρυστάλλινα, καθαρά νερά και λευκή άμμο. Επίσης υπάρχουν διάσπαρτοι βράχοι αλλά και τροπικά δέντρα για να βρείτε λίγη σκιά αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία.




Για πείτε τώρα ποιες σας άρεσαν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης