Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αιμοδοσία στο λιμάνι Θεσσαλονίκης


Την περασμένη Κυριακή, ένα πολύ σημαντικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ του λιμανιού με την βοήθεια του Ράδιο Θεσσαλονίκη και την συμβολή 5 νοσοκομείων (ΑΧΕΠΑ- ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ- ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ), η διοργάνωση μιας αιμοδοσίας. Έχω είχα την τύχη να παρευρεθώ σε αυτήν την πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας όχι ως δότης, αφού αυτό τον ρόλο ανέλαβε ο πατέρας μου, αλλά ως ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσω την διαδικασία της αιμοδοσίας.

Η διαδικασία ήταν απλή. Αφού συμπλήρωνες ένα φυλλάδιο με τα στοιχεία σου και διευκρίνιζες αν έχεις αντιμετωπίσει κάποια ασθένεια που θα μπορούσε να επηρεάσει το υλικό που θα έδινες στην αιμοδοσία, πήγαινες στο σημείο του κέντρου αιμοδοσίας οπού βρισκόταν ο χώρος του νοσοκομείου στο οποίο ανήκεις. Οι παρευρισκόμενες νοσοκόμες βοηθούσαν τους αιμοδότες και, όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία, έπαιρνες και ... δωράκι κρακεράκια και χυμό. 

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες μου από την παρουσία μου στην πρώτη ανοιχτή αιμοδοσία του 2015 στην Θεσσαλονίκη.

Η Αποθήκη Γ είναι χωρισμένη σε μικρότερα τμήματα που φιλοξενούν ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ο χώρος του Ιπποκρατίου που πραγματοποιήθηκε η "δική μας" αιμοδοσία.


Και ο αιμοδότης... (το αίμα του ήταν καθαρά ΒΥΣΣΙΝΙ, για όσους καταλάβουν!)


 Στο τέλος μας έδωσαν χυμούς και κρακεράκια για τον... κόπο μας!


Και άλλες φωτογραφίες από τον χώρο εσωτερικά...

Και εξωτερικά...Κάνοντας την βόλτα μου στο λιμάνι, εντόπισα μια υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη. "Τι πρωτότυπο", σκέφτηκα, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν εντός αυτής!
Ναι, καλά μαντέψατε! Οι δανειζόμενοι δεν έκαναν τον κόπο να επιστρέψουν τα βιβλία που δανείστηκαν!
Γενικά, ήταν ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό που ελπίζω να ξαναζήσω αυτήν την φορά ως δότης. Γιατί είναι σημαντικό να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας όταν το έχουν ανάγκη. Ποιος ξέρει, μπορεί να βρεθούμε και εμείς στην θέση τους.

Το καλύτερο για το τέλος! Ένα όμορφο ξημέρωμα με φόντο την Παραλία και τον Λευκό Πύργο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης