Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρωταθλητής και Νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ στο Handball μετά από έναν απίστευτα συναρπαστικό αγώνα.



Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συναρπαστικά παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει ποτέ!

Ένα αθλητικό δράμα εξελίχθηκε εχθές το απόγευμα που διήρκεσε κοντά 3 ώρες στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας και είχε θριαμβευτή την ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ.

Ήταν τε δεύτερο παιχνίδι στη σειρά των play off, ο Διομήδης Άργους ως πρώτος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου είχε το πλεονέκτημα έδρας. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Άργος ο ΠΑΟΚ κατάφερε, κυριολεκτικά να κλέψει την τελευταία στιγμή το παιχνίδι και δεν είχε παρά να κερδίσει το δεύτερο παιχνίδι στην Πυλαία, να κάνει το 2-0 και να στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα και νταμπλούχος ταυτόχρονα. Ο Διομήδης θεωρείται η πιο δυνατή ομάδα, ήταν η προηγούμενη πρωταθλήτρια ομάδα με δυνατή και έμπειρη ομάδα.

Το παιχνίδι εχθές ήταν εκπληκτικό, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπροστά ήταν ο Διομήδης που έδειχνε καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα. Ξεχωριστή συμβολή στην υπεροχή της ομάδας τους Άργους είχε ο απίστευτος Κύπριος τερματοφύλακας Χριστόφορος Νούγκοβιτς που κυριολεκτικά ήταν απροσπέλαστος και για να δεχθεί γκολ έπρεπε οι παίκτες του ΠΑΟΚ, κυριολεκτικά να ματώσουν. 
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Διομήδη, ο τερματοφύλακας Νούγκοβιτς
Δεκάδες απίστευτες αποκρούσεις του Νούγκοβιτς κρατούσαν συνεχώς μπροστά την ομάδα του Άργους.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Διομήδης είναι μπροστά με πέντε γκολ, 24-29, ένα σκορ που έδινε, λογικά, τη νίκη στον Διομήδη και θα είχαν την ευκαιρία να πάρουν το πρωτάθλημα σε τρίτο αγώνα στο Άργος.
 Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα σερί 5-0 γκολ και ισοφάρισε 29-29 με τον Τσίλη μετά την ασίστ του Αλβανού, ένα απίστευτο γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση 5+5 λεπτών. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε δυνατός και προηγήθηκε με τρια γκολ όμως το Άργος κατάφερε να ισορροπήσει και να προηγηθεί μάλιστα στο τέλος της παράτασης με 34-35 10'' πριν το τέλος. Και πάλι ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 35-35, στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με απίστευτο γκολ του πίβοτ Κεσίδη.

Δεύτερη 5+5λεπτή παράταση. Ο Διομήδης φάνηκε και πάλι πανίσχυρος, οδηγούσε τον αγώνα ακόμη και με διαφορά 2 γκολ. Ο τερματοφύλακας Νούγκοβιτς εξακολουθούσε να είναι ο φόβος και ο τρόμος των παικτών του ΠΑΟΚ καθώς έχασαν δεκάδες ευκαιρίες να πετύχουν γκολ. 35'' πριν το τέλος ο Διομήδης προηγείται με 39-40 και έχει και πάλι, για πολλοστή φορά την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι. Τελικά, και πάλι, στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει το παιχνίδι με γκολ του Τσίλη ενώ το Άργος, προγουμένως είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι αλλά ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γουργούμης έκανε τεράστια απόκρουση.

Έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπου ο εφτάψυχος ΠΑΟΚ φάνηκε πιο ψύχραιμος και με 3-0 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις δυο απίστευτες ισοφαρίσεις του ΠΑΟΚ όπως και τη διαδικασία των πέναλτι.

Συμπερασματικά:
1. ο αθλητισμός προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις και οι όποιες ασχήμιες, είτε απο τους υπερβολικά προκλητικούς και εριστικούς παίκτες του Διομήδη είτε απο τους μεταφερόμενους απο το ποδόσφαιρο χουλιγκάνους δεν μπορούν να αμαυρώσουν την ομορφιά ενός αθλητικού αγώνα.
2. στον αθλητισμό, η επιμονή, ο αγώνας, η προσπάθεια δεν πρέπει να έχουν τέλος. Αυτό φάνηκε απο την τεράστια προσπάθεια των αθλητών του ΠΑΟΚ που τελικά δικαιώθηκαν ενώ αντικειμενικά υστερούσαν σημαντικά σε σχέση με τους αθλητές του Διομήδη. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανενα ξένο αθλητή σε αντίθεση με την ομάδα του Άργους που είχε δύο
3. οι μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες, οι ηγέτες καθορίζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Απο τη μια ο τεράστιος, απίστευτος Νουγκοβιτς που κρατούσε, σχεδόν μόνος του το Διομήδη απο την άλλη ο τεράστιος αθλητής Αλέξης Αλβανός που παρά την κακή του μέρα κατάφερε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε μια απο τις μεγαλύτερες και συναρπαστικότερες νίκες στην ιστορία του Χάντμπολ στην Ελλάδα.
4. Ο αθλητισμός ενώνει. Στο τέλος του αγώνα όλοι αθλητές αγκαλιάστηκαν και ο ένας έδινε τα συγχαρητήρια στον άλλον. μετά απο μια μάχη σώμα με σώμα για τρεις ώρες όλοι, νικητές και νικημένοι έφυγαν αγκαλιασμένοι. Θλιβερή εξαίρεση τα οπαδικά Ορκ που συνέχισαν να κάνουν ασχήμιες, κυρίως προς του 50 φίλους του Διομήδη.



Και εδώ, στιγμιότυπα απο τον πρώτο αγώνα, από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ (22-23) μέσα στο Άργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης