Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αθλητική εκδήλωση 2015

Βέβαια όλοι γνωρίζεται πως χάσαμε τις τρεις τελευταίες ώρες για να ασχοληθούμε με το ζήτημα της ημέρας που είναι ο σχολικός αθλητισμός. Την φετινή χρονιά το θέμα ήταν "η δια βίου άσκηση" και παρόλο που εδώ μιλάει για μια ολόκληρη ζωή εμείς μεταφέραμε καλά το μήνυμα σε τρεις ώρες. 

Στην αρχή μαζευτήκαμε στην α.π.χ. (ε καλά μην μου πείτε πως δεν το καταλάβατε - μετά το προαύλιο ο αγαπημένος μας χώρος ρε παιδιά). Ύστερα προβλήθηκαν κάποια βίντεο σχετικά με τον αθλητισμό. Ειδικότερα τα βίντεο αφορούσαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και την κακή πλευρά τους που φυσικά προκαλούν οι άνθρωποι με αποτέλεσμα να χαλούν αυτό το έθιμο που από την αρχαιότητα είναι ένα γεγονός για την συνένωση των ανθρώπων μέσου του αθλητισμού. Στη συνέχεια το βίντεο που ακολούθησε άνοιξε ένα μεγάλο θέμα που καλύφθηκε αργότερα και αφορά την χρήση ουσιών για καλύτερα αποτελέσματα στις επιδόσεις των αθλητών. Τέλος μπήκαμε στο ηθικό νόημα του αθλητισμού που μας κάνει να καταλάβουμε πως είναι για όλους, όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε και δεν αφορά τον ανταγωνισμό και την έχθρα των αθλητών αλλά την συμφιλίωση.





Ακολούθησε η ομιλία ή μάλλον συζήτηση θα μπορούσαμε να το πούμε, των καλεσμένων που είχαμε και αποτελούν άτομα του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού αθλητισμού αλλά κυρίως άνθρωποι που έχουν κάνει την άσκηση τρόπο ζωής. 
Δυστυχώς ή ευτυχώς θα προβάλλω μόνο ένα βίντεο και χαρακτηριστικά εκείνο όπου μίλησε ο κύριος Μαυρομούστακος Σάββας, φυσικοθεραπευτής και ερασιτέχνης αθλητής. (παρακαλώ μην δω παρακάτω σχόλια για την κάμερα - κάναμε ότι μπορούσαμε)



Και τώρα φτάνουμε στο "συναρπαστικό". Πήγαμε στο γήπεδο και αρχίσαμε το δεύτερο κομμάτι της εκδήλωσης. Χαμός στις κερκίδες:

Ακολουθούν οι αγώνες ταχύτητας - χωρίς πολλά λόγια:
Πρώτα αγωνίστηκε το πρώτο μισό των αγοριών.



Έπειτα έτρεξε το άλλο μισό των αγοριών. Ακούστε το συνωστισμό στις κερκίδες - εσείς τα κάνατε αυτά, και δεν ήταν αρκετό.



Δεν σας έχω πει τα ονόματα αυτών που προκρίθηκαν. Δείτε τώρα στον τελικό:


Και αφού βγήκε νικητής στην ανδρική πλευρά πάμε να δούμε και την προσπάθεια των κοριτσιών. Σε αυτό το βίντεο μπορώ να πω πως πέτυχα το καλύτερο φώτο-φίνις.



 Ας συνεχίσουμε με την σκυταλοδρομία που έγινε μεταξύ των τάξεων με τέσσερα άτομα η καθεμία. Πρώτα έτρεξε η Γ τάξη και βγήκε το πρώτο τμήμα νικητής.



Μετά ακολουθώντας την σειρά έπαιξε η Β τάξη που προκρίθηκε το πρώτο τμήμα.



Τέλος αυτή τη φορά βγήκε το δεύτερο τμήμα από την Α.




Α2 VS Β1 VS Γ1. Τα κατάφερε το Β1 τελικά, με σχετικά μικρή διαφορά στο τέλος με το Γ1.



Κάναμε και ελληνορωμαϊκή πάλη...




 ...και ενόργανη γυμναστική από τα κορίτσια...



...Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιέμαι πως μπορέσαμε και κάναμε τόσα πολλά. Μάθαμε, μιλήσαμε, γυμναστήκαμε , αγωνιστήκαμε και φύγαμε με χαμόγελα μια μέρα με μεγάλο νόημα.
Ότι θέλετε να προσθέσετε δεκτό στα σχόλια!!!

Συντάκτης: Ηλίας Γουγούσης
Φωτογραφίες από Ηλία Γουγούση και Δημήτρη Κουτσικάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης