Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία;

Συρία, μια χώρα που βιώνει την κόλαση του πολέμου, ενός περίεργου εμφυλίου πολέμου. Μάθαμε για τη Συρία και τον εκεί πόλεμο από τους χιλιάδες πρόσφυγες που κατακλύζουν τη χώρα μας,  που περνούν το Αιγαίο με δουλεμπορικά  σαπιοκάραβα για να βρουν τη γη της Επαγγελίας στην Ευρώπη. Κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν και συνεχίζουν την πορεία τους προς τηνκεντρική Ευρώπη, κάποιοι όχι αφού για αυτούς το Αιγαίο είναι ο υγρός τάφος τους. Πέρα από το μεταναστευτικό, οι συνέπειες αυτού  του πολέμου για τους Σύριους απλούς ανθρώπους είναι τρομακτικές καθώς δεν έχει μείνει απολύτως τίποτε όρθιο σ’ αυτή τη χώρα. Οι φατρίες, οι παρατάξεις, οι αντιμαχόμενοι αυτού του πολέμου είναι πολλοί και αυτόματα προκύπτει το ερώτημα, ποιος πολεμάει ποιον, με θύμα φυσικά το λαό της Συρίας.  Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια σύντομη περιγραφή της Συριακής τραγωδίας, τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, ποια είναι τα αίτια αυτού του πολέμου, πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.


Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η Συρία, όπως και άλλες Αραβικές και Ισλαμικές χώρες, πριν
μετατραπούν σε θρησκευτικά – στρατιωτικά  κολαστήρια,  ήταν χώρες πλούσιες, με πολιτισμό και αληθινή ζωή. Οι καθημερινή άνθρωποι ζούσαν καλά, τα παιδιά, ανεξαρτήτου φύλου μορφωνόντουσαν, οι γυναίκες είχαν ανθρώπινα δικαιώματα,
Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός βρήκε πρόσφορο έδαφος σε αυτές της κοινωνίες  γιατί οι Άραβες βίωσαν τη βίαιη παρέμβαση της Δύσης, τη λεηλασία του ορυκτού τους πλούτου . Η άπληστη Δύση σπέρνει πόλεμο, σπέρνει διχόνοια,  σπέρνει θάνατο για να ελέγχει τα πετρέλαια, να έχει κέρδος.
Και ο φαύλος κύκλος του πολέμου και της εκμετάλλευσης με την φονταμενταλιστική τρομοκρατία συνεχίζεται και το ένα ανατροφοδοτεί το άλλο. Μάλιστα,  η τρομοκρατία των φανατικών μουσουλμάνων  γίνεται όλο και πιο ακραία και πιο βίαιη.
Το μίσος και η αδικία φτιάχνει μίσος και τρομοκρατία.
Η Συρία, είναι το τελευταίο θύμα αυτής της πρακτικής, δεν έχει πετρέλαια, έχει όμως μεγάλη γεωστρατηγική αξία .  
Και ενώ  ήταν μια χώρα που οι κάτοικοι  ζούσαν καλά παρά το ότι βρισκόταν δίπλα σε εμπόλεμες ζώνες, δίπλα στις φλόγες του αιώνιου πολέμου Ισραηλιτών με τους Άραβες, το επίπεδο ζωής ήταν από τα πιο υψηλά στον Αραβικό κόσμο.

Βέβαια, όπως βλέπετε και στις πιο κάτω φωτογραφίες τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του παραλογισμού, όπως σε κάθε πόλεμο, είναι τα παιδιά, εσείς.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης