Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ένα διαφορετικό σχολείο!!!

Πώς θα σας φαινόταν αντί να κουβαλάτε ένα μάτσο βιβλία να έχετε μία συσκευή που τα αντιπροσωπεύει όλα αυτά; Πώς θα σας φαινόταν να περπατούσατε για το σχολείο μόνο με ένα αντικείμενο στο χέρι για όλο το εφτάωρο; Πώς θα σας φαινόταν να ανεβαίνετε τους δύο ορόφους με ευκολία και όχι με 5 κιλά στην πλάτη;
Ένα τάμπλετ θα μπορούσε να αντικαταστήσει κάθε βιβλίο που η χρήση είναι απλώς μόνο για διάβασμα. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή από αυτό που ξέραμε και σίγουρα προϋποθέτει πολλές αλλαγές στην συνήθεια του διαβάσματος και τη πραγματοποίηση του μαθήματος στο σχολείο. Ήδη σε κάποια πανεπιστήμια ή άλλα σχολεία του εξωτερικού κάθε μαθητής έχει το δικό του τάμπλετ. Και μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο για να μπει στο ηλεκτρονικό βιβλίο. Αν το πρόβλημα είναι οι σημειώσεις και οι ασκήσεις ας κουβαλάνε τετράδια.
Θα σας άρεζε αυτό το σύστημα; Τι αποτελέσματα πιστεύετε πως θα έχει και αν πράγματι είναι πρακτικό; Έχει αρνητικά έχει και θετικά. Αυτό είναι σίγουρο! Πείτε στα σχόλια (αλλά πριν απαντήσετε σκεφτείτε τις πλάτες σας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης