Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Άθλημα; Γιατί όχι και ο ύπνος;

Κάποιος που διαβάζει τον τίτλο μάλλον θα ναι σε κατάσταση: Καλά τα έχασε αυτός και ψάχνει δικαιολογίες για να κοιμάται παραπάνω!!! Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εγώ αλλά ο περισσότερος πληθυσμός ψάχνει αφορμές για να κοιμάται αλλά δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη δικαιολογία αυτή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.....


Η λέξη άθλημα είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα.
Πλέον, όταν λέμε άθλημα εννοούμε κάτι που έχει μπάλα ή κάτι σε στυλ στίβου.
Παρόλ'αυτά η έννοια του δεν είναι τόσο συγκεκριμένη αφού άθλημα είναι και ο χορός και το surfing, ναι αυτό που ονειρευόμαστε να κάνουμε όλη τη ζωή μας στη Χαβάη και να ξαπλώνουμε στην παραλία πίνοντας κοκτέιλ! Έτσι λοιπόν, είναι αρκετά δύσκολο να προσεγγίσουμε τη λέξη άθλημα ή να βρούμε την επιστημονική έννοια της.
Οπότε μπορούμε και να μείνουμε και στο τι είναι άθλημα ή πώς το βλέπει ο καθένας μας.
Για μένα άθλημα είναι κάτι που σε ευχαριστεί, σε κάνει χαρούμενο, σου γεμίζει τη μέρα ενώ παράλληλα σε γυμνάζει σε οποιοδήποτε βαθμό.
Όχι όμως μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά γιατί πέρα από τη σωματική υγεία υπάρχει και η ψυχική που καλλιεργείται μέσα στα αθλήματα και με την βοήθεια των κανόνων.



Για παράδειγμα, το αγαπημένο άθλημα μου (ίσως να φαίνεται λιιιγο) είναι το ποδόσφαιρο αλλά όχι για τους λόγους που γράφει κάποιος σε μια έκθεση στη γλώσσα που μπορεί να ναι π.χ το ποδόσφαιρο είναι ένα δημοφιλές άθλημα και καλλιεργεί την πειθαρχία κτλ κτλ.
Εγώ παίζω, παρακολουθώ και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο γιατί από μικρός κόλλησα και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.
Κάποια άδεια Δευτέρα που ήταν 5 μέρες μακριά από την Παρασκευή μια προπόνηση ήταν κάτι που μπορούσε να κάνει αυτή την απόσταση μικρότερη. 22 άτομα που τρέχουν πίσω από μια μπάλα ίσως να μην ακούγεται τόσο δελεαστικό, αλλά το μια ομάδα παλεύει σαν μια γροθιά για να αποδείξει στον εαυτό της ότι αξίζει μπορεί και να ισορροπεί αυτή την εικόνα.
Εν συντομία, το να μπορείς να ανήκεις σε μια ομάδα γενικά είναι κάτι το ιδιαίτερο ειδικά όταν θέτεις στόχους με αυτήν και είτε τους κατακτάς είτε αποτυγχάνεις με το κεφάλι ψηλά προσπαθώντας μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.


Έτσι λοιπόν για κάποιον άθλημα μπορεί να είναι το πόσο γρήγορα στέλνει μηνύματα, το πόσο κοιμάται ή οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ανάλογα με τα δικά του κριτήρια! Οπότε... ποιο είναι το αγαπημένο σας άθλημα ή ''άθλημα'';

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης