Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΛΗ ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ

Ή αλλιώς, για μια ακόμη φορά,  "μια πόλη,  Μια ΟΜΑΔΑ!"

Χτες, Πέμπτη ήταν μια μέρα γιορτή καθώς εδώ και ένα μήνα η πόλη κινούταν σε ρυθμούς ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ. Από νωρίς το μεσημέρι η πόλη ζεσταινόταν και ακόμα και οι δρόμοι στο κέντρο είχαν κλείσει. Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ ανυπομονούσε να δει την ομάδα του ενάντια σε ένα μεγαθήριο και η υπόλοιπη πόλη (κατά κύριο λόγο) να δει μια ευρεία ήττα του ΠΑΟΚ για να μπορέσουν να κοροϊδεύουν τους ΠΑΟΚσήδες φίλους τους και να γελούν. Δυστυχώς για αυτούς, ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ έδειξε από τι είναι φτιαγμένος και τι χαρακτήρα διαθέτει βάζοντας φρένο στο τρένο των Βεστφαλών που είναι σε τρομερή φόρμα εξαιρώντας τα 2 πρόσφατα ατυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Πώς; Θα αναρωτηθεί κάποιος, πώς μια ομάδα που αξίζει όσα αξίζει μόνο ο Ρόις της Ντόρτμουντ βρέθηκε κοντά στη νίκη αλλά τελικά η Ντόρτμουντ ''απέδρασε'' με το x από τη συναρπαστική ατμόσφαιρα στην Τούμπα.

                                 
Η απάντηση είναι απλή. Όλοι οπαδοί, φίλαθλοι ακόμα και αντίπαλοι (όσοι δεν είναι καθαρά αντιΠΑΟΚσήδες, ονόματα δε λέμε) βλέπουν κάτι σε αυτή την ομάδα. Βλέπουν πάθος, χαρακτήρα βλέπουν τσαγανό και ''τρέλα'' γεγονός που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στην ομάδα γεμίζοντας το γήπεδο.
Και όλα αυτά είναι πάνω από τα βρώμικα χρήματα άλλων και τα μέσα που χρησιμοποιούν για να φτάσουν στο στόχο τους.

Όσον αφορά τον αγώνα,
η Ντόρτμουντ ήταν σαφώς καλύτερη αποδεικνύοντας την τεράστια ποιότητα που διαθέτει αλλά δεν είναι αρκετά όλα αυτά για να περάσεις από την Τούμπα. Αν δεν καταθέσεις ψυχή, κάνε την προσευχή σου! Στην αρχή οι κιτρινόμαυροι κυριάρχησαν εκμεταλλευόμενοι την παθητικότητα του ΠΑΟΚ, αλλά στο 34 ο φονιάς Μακ μετά από καταπληκτική μπαλιά του Τζιόλη κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Βαιντεφέλερ και πολλοί ίσως ξύπνησαν λόγω σεισμού με κέντρο την Τούμπα! Μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς ενώ είχε και ευκαιρίες να κάνει το 2-0.


Από το 46 όμως, άρχισαν τα δράματα. Ποιοι; Οι ανεπτυγμένοι καλοί Γερμανόι, ποιο; Το τοπ πρωτάθλημα της Γερμανίας, ναι αυτοί ξεκίνησαν να πετάνε πυρσούς και φωτοβολίδες στους ΠΑΟΚσήδες και το ασθενοφόρο! Άραγε μήπως ΔΕΝ ήταν μόνο Γερμανοί αλλά και γνωστοί άγνωστοι Έλληνες; Μήπως ΔΕΝ ήταν ΜΟΝΟ Γερμανοί αυτοί που φώναζαν ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ προκλητικά; Για κάνα τέταρτο λίγοι παρακολουθούσαν τον αγώνα γιατί οι Γερμανοί δεν έλεγαν να σταματήσουν με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία. Περιττό να αναφέρω το πόσο αποδοκιμάστηκαν από την εξέδρα ... αλλά κάποτε το ματς απέκτησε ξανά ροή και ενώ ο ΠΑΟΚ κρατούσε ήρθε και η τύχη να βοηθήσει τους Βεστφαλούς με ένα δώρο γκολ που πάγωσε την κερκίδα που όμως δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει και να ενθαρρύνει την ομάδα. Ύστερα υπήρξαν ευκαιρίες για να αλλάξει το σκορ και από τις 2 πλευρές αλλά κανείς δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα με αποτέλεσμα το ματς να λήξει 1-1.

Επειδή όμως πρέπει να τα λέμε και όλα, δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί καθώς 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ενώ τα ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ συνεχίστηκαν για άγνωστο λόγο και αιτία άνοιξαν πόρτες με αποτέλεσμα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο κάποιο αχαρακτήριστοι απαντώντας στις προκλήσεις.
Παρόλ'αυτά θεωρώ ότι ένα σημαντικό στοιχείο στην ιστορία είναι ότι ΟΛΟ το γήπεδο ναι και η θύρα 4 αποδοκίμασε αυτούς τους ανεγκέφαλους δείχνοντας την δυσαρέσκεια της για αυτούς τους λίγους τα λάθη των οποίων πληρώνουν άλλοι.

Και για ένα επίλογο που δεν θα είναι αντικειμενικός (όπως πιστεύω ήταν το υπόλοιπο άρθρο) θέλω να πω πως αυτή την ομάδα που δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει για να χαρακτηριστεί
Μεγάλη και αντί να παίρνει τα εύσημα από τις έτερες ομάδες της πόλης αντί να γίνεται αυτό το ανέκδοτο και ας μου επιτραπεί η έκφραση σίχαμα από κάποιους που έφτασαν στο σημείο να πηγαίνουν σε τόσο μεγάλο ματς με την αντίπαλη ομάδα και να έχουν τέτοια συμπεριφορά. Επειδή θεωρώ ότι οπαδοί άλλων ομάδων της πόλης επειδή δεν πάει καλά η ομάδα τους να μειώνουν μια άλλη ομάδα που χτίζεται τώρα και δημιουργείται, ένα έχω να πω...
Μια Πόλη Μια Ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης