Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

THREEΛΟΣ

(Άρσεναλ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3)

Την Τρίτη που μας πέρασε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκανε κάτι σπουδαίο. Κάτι μεγάλο. Κάτι μαγικό. Κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε εύκολα. Κάτι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων της καλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Κάτι που ίσως αποτελεί την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκτός έδρας εμφάνιση των ερυθρολεύκων. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο και το στάδιο Emirates μαζί με 3200 οπαδούς του, για να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Άρσεναλ. Όλοι οι φίλοι του Θρύλου πίστευαν ότι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα αποδράσει από την Αγγλία με ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως, αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ της Τρίτης 29/9 δεν θα το προέβλεπε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός. Η ομάδα του Πειραιά έριξε ΤΡΙΜΠΑΛΟ
σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, του Αγγλικού, η οποία πρωταγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ.





 Σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν να δουν όλοι οι αντιολυμπιακοί (βλέπε κ.Κράντας, κ. Γιαννούδης) ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήγε στην Αγγλική πρωτεύουσα για να παίξει μπάλα. Πήγε να κάνει αυτό που ξέρει. Να πιέσει ψηλά, να δημιουργήσει φάσεις, να είναι όσο πιο επιθετικός γίνεται. Να μάχεται στην κάθε φάση, για την κάθε μπάλα.  Και αυτό έκανε! Ο εκπληκτικός, κατά την άποψη μου, προπονητής του Θρύλου έπαιξε το ματς πολύ μυαλομένα και από τακτικής πλευράς θα του έβαζε κανείς άριστα. Οργάνωσε άψογα την ομάδα του και πέτυχε τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος απ' το να κάνει το μεγάλο ριφιφί και να κλέψει το πορτοφόλι του Αρσέν Βενγκέρ, μαζί με ταυτότητες, διαβατήρια κλπ.
Διάβασε όλες τις αδυναμίες της Άρσεναλ (που δεν είναι και πολλές) και κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο.



Άλωση του Λονδίνου με πορθητές τους πάικτες και τον ΛΑΟ του ΘΡΥΛΟΥ 

Όπως ανέφερα και πιο πριν, μαζί με την αποστολή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στο Emirates βρισκόταν και ο κόσμος του Θρύλου που δεν τον εγκαταλείπει σε κανέναν ευρωπαϊκό αγώνα. Πάνω από 3000 φίλοι των ερυθρολεύκων τραγουδούσαν αδιάκοπα σε όλη τη διάρκεια του ματς, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, αφού ήταν οι μόνοι που ακούγονταν σε όλο το γήπεδο των πολλών χιλιάδων θεατών και έδιναν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον αγώνα. Μ' αυτόν τον τρόπο άφησαν στο Λονδίνο, εκτός από πίκρα στους φίλους της Άρσεναλ, και την φωνή τους στο γήπεδο. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν τρελά και με όλη τους την ψυχή για την σπουδαία επιτυχία του ΘΡΥΛΟΥ.

 

Εκπληκτικό ματς, ακόμα πιο εκπληκτικός ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εποποιία ξεκίνησε με το γκολ του Πάρντο στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος υποδέχτηκε την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και σούταρε αμέσως στην απέναντι γωνία του Οσπίνα. Όμως, αμέσως ήρθε η απάντηση από τον Γουόλκοτ, μετά την ασταθή επέμβαση του Ρομπέρτο, κι έτσι έγινε το 1-1. Πριν κλείσει το πρώτο μέρος του αγώνα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Η μπάλα ξεγέλασε τον Οσπίνα, ο οποίος δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης, κι έτσι πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ άσκησε πίεση στον πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά η προσπάθειές της δεν κατέληξαν πουθενά, αφού ο Ρομπέρταρος κατέβαζε τα ρολά κάθε φορά που οι κανονιέρηδες γίνονταν επικίνδυνοι. Τελικά, όμως, ο Σάντεζ ισοφάρισε με κεφαλιά, μετά από μια πολύ καλά δουλεμένη επίθεση των Άγγλων. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι ελπίδες για νίκη είχαν σχεδόν εξανεμιστεί.Αλλά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έδειξε χαρακτήρα και καρδιά πρωταθλητή και στην επόμενη φάση πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα μέσα στο σπίτι της Άρσεναλ. Συγκεκριμένα, ο Φινμπόκανσον διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ το τελικό 2-3, μετά από εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας από τον μάγο Εστεμπάν Καμπιάσο και την ασίστ του Πάρντο.
Όλοι οι παίκτες του Θρύλου, ένας προς ένας, έκαναν ανεπανάληπτη εμφάνιση και έτσι ήρθε αυτή η ονειρεμένη βραδιά.

Σ'αυτό το σημείο, βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορτούνης ξεχώρισε από τους παίκτες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και δίκαια μετά τη λήξη του αγώνα ανακηρύχθηκε MVP του ματς. Έκανε μια τρομερή εμφάνιση, καθώς έβαλε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ, αλλά και ήταν ο κινητήριος μοχλός του θρύλου στο ματς, ο παίκτης που έβγαζε το περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα. Το γεγονός αυτό φάνηκε και από το ότι μπήκε στην κορυφαία ενδεκάδα της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 Ένας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πολλών αστεριών, φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει μεγαλώσει. Αυτό είναι γεγονός. Κάνει αισθητή εδώ και χρόνια την παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη με εκπληκτικές εμφανίσεις και μεγάλη συγκομιδή βαθμών κάθε χρόνο στη φάση των ομίλων. Έχει νικήσει τεράστιες ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ, όπως την Γιουνάιτεντ (2-0), την Άρσεναλ (εντός και εκτός έδρας πλέον), την Ντόρτμουντ (3-1), την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), την Γιουβέντους (1-0), την Μαρσέιγ (0-1) τον Άγιαξ (1-0) και αρκετές άλλες. Βρίσκεται πανάξια στην 21η θέση της κατάταξης σε επίπεδο συλλόγων στην Ευρώπη, βάζοντας απο κάτω του πολλές μεγάλες ομάδες, όπως η Μίλαν, η Ίντερ, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ, ο Άγιαξ, η Λάτσιο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο κ.α.. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει γίνει μεγάλη ομάδα, που κάνει γνωστό το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη, καθώς πρωταγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (σε αντίθεση με κάτι παναθηναϊκούς και κάτι άεκ που βλέπουν τις επιτυχίες του θρύλου από τον καναπέ). Και αυτό οφείλουν ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.


Πιστεύω ότι αυτή η βραδιά είναι από εκείνες που ο κάθε οπαδός, ανεξαρτήτως ομάδας, θέλει να ζήσει και όταν τη ζήσει θα σκέφτεται ''όνειρο ζω μη με ξυπνάτε''. Είναι από αυτές τις στιγμές που σου προκαλούν ανατριχίλα, που σε κάνουν να νιώθεις περήφανος για την ομάδα που υποστηρίζεις. Που σε κάνουν να θες να τραγουδάς το ύμνο της ομάδας σου μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Που σου δημιουργούν ένα αίσθημα χαράς και ευτυχίας μαζί. Για μένα, τέτοιες στιγμές είναι η αποθέωση του ποδοσφαίρου. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν φίλαθλο αυτού του αθλήματος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης