Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Το πανόραμα του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ( 19η αγωνιστική )

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συναντώνται ξανά στο ΟΑΚΑ ύστερα από καιρό, με το φετινό ντέρμπι των δικεφάλων να κερδίζει το ενδιαφέρον, λόγο της μάχης για τη 2η θέση.


  • 0-0 είχε λήξει η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, τον Φεβρουάριο του 2013. Ένα μάτς χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
  • 45 νίκες έχει η ΑΕΚ ενάντια στον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει (δυστυχώς ) 9... 
  • ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-1 : το πρώτο μάτς τον δυο ομάδων στην Αθήνα, το 1960. 
  • Τον Ιανουάριο του 2012 ήταν η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 0-2 ( 19η αγωνιστική !!!). Γεωργιάδης (16' ) και Αθανασιάδης ( 66 ' ) οι σκόρερ του αγώνα. 



  • Και τον Μάιο της ίδιας σεζόν, η ΑΕΚ κέρδισε  2-0 για τα play-off ( 5η αγωνιστικλη). Σκόρερ Λυμπερόπουλος (32') και Λεονάρντο (85') για τους ''κιτρινόμαυρους''. 
  • 131 γκολ έχει η ΑΕΚ ενάντια στον ΠΑΟΚ, 48 η ομάδα της Θεσσαλονίκης μας.

το στρατόπεδο της ΑΕΚ

Άρθο - Γκάλο
Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τη δεύτερη θέση, και ίσως το καταφέρει λόγο ψυχολογίας. Θα πρέπει να λύσει τα αμυντικά προβλήματα, και να βρει μια αποτελεσματική μεσαία γραμμή. Δεν υπάρχουν προβλήματα επιθετικά, ο Αραβίδης είναι σε εξαιρετική φόρμα.  

Ανέστης, Βούρας, Μπακάκης, Γκάλο,Άρθο, Σοϊλέδης,                 Λαμπ/πουλος, Ντίντακ, Βάρκγας, Σιμόες, Γιοχ. Μάνταλος, Αραβίδης, Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Πλάτελλας. 

το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ

Μ. Βελλίδης
Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει το όνειρο του Champions League, με τον επόμενο αντίπαλο να είναι η ΑΕΚ. Ο Μακ ξεπέρασε τον τραυματισμό ο Μπερμπάτοφ είναι σε βελτιωμένη φόρμα, οπότε θα είναι ''καλυμμένος'' επιθετικά. Θα κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθέν Μάρκος Βελλίδης, που ήρθε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον Όλσεν, μετά το 1-1 με την Ξάνθη. 

Βελλίδης, Όσλεν, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Κόστα, Βίτορ, Μαλεζάς, Κοροβέσης, Χαρίσης, Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Γκολάσα , Σάμπο, Πέλκας, Μυστακίδης, Ζάιρο, Μακ, Ροντριγκες, Κλάους, Μπερμπάτοφ.  

Ας θυμηθούμε... 


                                                           το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (2011-12)


                                                             
                                                         Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0 



                                                     Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 6 -2 ( 2001 -02 )



                                                   Το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-1 ( 2010-11)






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης