Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ταινίες που άφησαν εποχή

     Οι παρακάτω δέκα ταινίες είναι αυτές που έχουν σπάσει τα        ρεκόρ θεαματικότητας, κερδών και πολύ καλών εντυπώσεων.


10:1969 2001 Οδύσσεια του διαστήματος (2001 A Space Odyssey) 
 Βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας Space Odyssey του Άρθουρ Κλαρκ. Μας αφηγείται ένα φανταστικό ταξίδι στον πλανήτη Δία.



            9:1993 Η Λίστα του Σίντλερ (Schindler's List)
    
Η Λίστα του Σίντλερ  είναι αμερικανικό πολεμικό βιογραφικό δράμα παραγωγής 1993 με θέμα τον Όσκαρ Σίντλερ, έναν Γερμανό επιχειρηματία που έσωσε τις ζωές χιλίων Πολωνών Εβραίων στο Ολοκαύτωμα προσλαμβάνοντάς τους στα εργοστάσια του.
    




    8: 1972 Ο Νονός (The Godfather)

  Ο Νονός είναι μία ταινία του 1972 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο. Σκηνοθέτης ήταν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και πρωταγωνιστές ο Μάρλο Μπράντο και ο Αλ Πατσίνο. Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

                       


7: 2003 Πειρατές της Καραϊβικής (Pirates of the Caribbean) 

 Οι Πειρατές της Καραϊβικής είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2003 που διαδραματίζεται στην Καραϊβική στις αρχές του 18ου αιώνα.
                   




6: 1997 Τιτανικός (Titanic)

Ο Τιτανικός είναι αμερικανική δραματική, αισθηματική ταινία εποχής, παραγωγής 1997 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, βασισμένη στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών, αυτό του υπερωκεάνιου Τιτανικός που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912. Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ.
                              



5: 1993 Jurrasic Park
Το Jurassic Park είναι Αμερικάνικη συλλογή, αποτελούμενη από μυθιστορήματα, ταινίες, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια, που επικεντρώνεται σε μια καταστροφική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο κλωνοποιημένων δεινοσαύρων.



       4:1994 Lion King                 
Ο Βασιλιάς των Λιονταριών είναι αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 1994. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιουνίου 1994 από τη Walt Disney Pictures.     
                                   


3:1992 Άρωμα Γυναίκας (Scent of a Woman)

Πρόκειται για μία  δραματική Αμερικανική ταινία που αναφέρεται στη ιστορία ενός μαθητή κολλεγίου ο οποίος αναλαμβάνει να βοηθήσει έναν τυφλό, απόστρατο αξιωματικό για ένα Σαββατοκύριακο. Σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ με τους: Αλ Πατσίνο, Κρις Ο'Ντόνελ Γκαμπριέ Άνγουορ.




 2: 2001 Άρχοντας των δαχτυλιδιών-Η συντροφιά του δαχτυλιδιού (Lord of the Rings-The Fellowship of the Ring)

 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2001. Βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings) του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Πίτερ Τζάκσον και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με τις Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς.




1: Πόλεμος των άστρων Επεισόδιο 4 Μια νέα ελπίδα (Star Wars Episode IV A new hope)

 Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 4 - Μια Νέα Ελπίδα ο οποίος κυκλοφόρησε αρχικά με τον τίτλο Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων) είναι ο τίτλος αμερικανικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζορτζ Λούκας. Είναι η πρώτη ταινία της σειράς Ο Πόλεμος των Άστρων ενώ χρονολογικά, ως προς την υπόθεση, είναι η τέταρτη.




 Αυτές είναι δέκα ταινίες που αγαπήθηκαν από πολλούς φίλους του κινηματογράφου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης