Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Το πρώτο γυάλινο σχολείο!

 Προς τιμή της ημέρας, την εορτή των Τριών Ιεραρχών, μια εορτή αφιερωμένη σε ότι έχει σχέση με τα σχολεία, ανεβάζω ένα άρθρο για ένα σχολείο (που φυσικά δεν μοιάζει με το δικό μας) και είναι φτιαγμένο όλο από γυαλί.








Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Junya Ishigami. Αντιπροσωπεύει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Kanagawa. Φαίνεται πάντως πως έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στους μαθητές...




Οι καθηγητές λένε πως αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματα και πως το περιβάλλον τους δίνει την απαραίτητη έμπνευση που χρειάζονται. (αν γράφεις έκθεση σε ένα τέτοιο σχολείο πως να μην έχεις έμπνευση). Ακόμη η θέα μέσα και έξω από το σχολείο είναι μοναδική (και όχι πολύ διαφορετική).




Το διάβασμα και η εργασία σε μια τέτοια ατμόσφαιρα είναι ίσως τα πιο ευχάριστα... Το κτίριο προσαρμόζεται στις ανάγκες των μαθητών του ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και οι μαθητές να είναι πιο παραγωγικοί από ποτέ.




Φανταστείτε το δικό μας σχολείο να είναι κάπως έτσι. Πράγματι θα είχε πολλά πλεονεκτήματα. Ίσως έτσι όπως βλέπουμε το γυάλινο σχολείο από έξω να μην αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητά του. Και πάλι θα ήταν ωραία... Απολαύστε για την ώρα τις φωτογραφίες!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης