Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

20 Θρυλικοί Ποδοσφαιριστές

Το ποδόσφαιρο θεωρείται δικαίως το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου. 
Είκοσι "λόγοι" για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι οι παρακάτω ...


20: Louis Figo 
 Ο Λουίς Φίγκο  είναι Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής.  Αγωνίστηκε για 20 χρόνια σε γνωστούς συλλόγους όπως Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης.
Louis Figo

19: David Beckham
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (David Robert Joseph Beckham2 Μαΐου 1975) είναι Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκε σε Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΠρέστον Νορθ ΕντΡεάλ ΜαδρίτηςΛος Άντζελες ΓκάλαξιΠαρί Σεν Ζερμέν και στην Εθνική Αγγλίας. Έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία).


David Beckham
18: Ruud Gullit 
Ο Ρουντ Γκούλιτ  είναι πρώην Ολλανδός ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής ποδοσφαίρου.  Έπαιξε επαγγελματικά στη δεκαετία του 1980 και του 1990.
17: Πάολο Μαλντίνι
Πάολο Τσέζαρε Μαλντίνι (Paolo Cesare Maldini26 Ιουνίου 1968) είναι Ιταλός πρώην ποδόσφαιριστής. Γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 26 Ιουνίου 1968. Πέρασε και τις 25 περιόδους της σταδιοδρομίας του στην ΑΚ Μίλαν της Ιταλικής Serie Α, πριν αποσυρθεί στην ηλικία των 40 χρονών, με την οποία είχε πάνω από 1000 επίσημες συμμετοχές και  σημείωσε 29 γκολ. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Μαλντίνι κέρδισε το UEFA Champions League 5 φορές, καθώς και 5 τίτλους Serie A, 1 Coppa Italia, 1 Supercoppa Italia, 5 European Super Cup, 2 διηπειρωτικά κύπελλα και 1 παγκόσμιο κύπελλο λεσχών της FIFA. 
Maldini

16: Μπόμπι Τσάρλτον
Ο Σερ Ρόμπερτ "Μπόμπι" Τσάρλτον (γεννημένος στις 11 Οκτωβρίου 1937) είναι Άγγλος παλαίμαχος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στο άθλημα. Προς τιμήν της αξιόλογης καριέρας που είχε πραγματοποιήσει στην εθνική Αγγλίας, ανακηρύχθηκε ιππότης το 1994 (ο τίτλος του Σερ, που περιέχεται και στο όνομά του).
15: Μάρκο Φαν Μπάστεν
 Μάρκο Φον Μπάστεν (γεννηθείς το 1964) σέντερ φορ Ολλανδός, 58 φορές διεθνής με 24 γκολ. Το 1888, 1989, και 1992 αναδείχτηκε καλύτερος Ευρωπαίος της χρονιάς. Πέτυχε 154 γκολ με τον Άγιαξ σε 138 αγώνες, σε τέσσερις σεζόν, προτού μεταγραφεί στη Μίλαν.


 Mark
14: Γκέρντ Μύλλερ

Ο Γκερντ Μύλερ ήταν διεθνής Γερμανός επιθετικός ποδοσφαιριστής. Αν και είχε ύψος μόλις 1,76 μ., αναδείχθηκε ο πιο δεινός σκόρερ όλων των εποχών. Ο Γκερντ Μύλερ συνολικά στην καριέρα του σημείωσε πάνω από 700 τέρματα σε επίσημα παιχνίδια.


13: Μισέλ Πλατινί 

Ο Μισέλ Πλατινί είναι πρώην Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως μέσος. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν πρόεδρος της Uefa. Εμβληματικός μέσος της Γιουβέντους και της Εθνικής Γαλλίας, έχοντας πετύχει συνολικά 356 τέρματα στη διάρκεια της καριέρας του, θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
 
12: Ρονάλντο
Ο Ρονάλντο (Ronaldo Luiz Nazario de Lima) είναι διάσημος Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 Ο Ρονάλντο ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 καθώς και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
11: Ronaldinio

Ο Ροναλντίνιο (πραγματικό όνομα Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα) είναι Βραζιλιάνος διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν για την ομάδα της Βραζιλιάνικης Φλουμινένσε.Γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας στις 21 Μαρτίου 1980 με το όνομα Ronaldo de Assis Moreira, ενώ το ψευδώνυμό του σημαίνει "Μικρός Ρονάλντο".
 r11

10: Εουσέμπιο
Ο Εουσέμπιο Ντα Σίλβα Φερέιρα , γνωστότερος απλά ως Εουσέμπιο, ήταν Πορτογάλος ποδοσφαιριστής από τη Μοζαμβίκη (πρώην πορτογαλική αποικία), που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού.
9: Φέρεντς Πούσκας
Ο Φέρεντς Πούσκας Μπίρο (1 Απριλίου 1927 - 17 Νοεμβρίου 2006) ήταν ένας Ούγγρος ποδοσφαιριστής, μέλος της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης του 1955-1967 και της ομολογουμένως καλύτερης Εθνικής Ουγγαρίας που υπήρξε ποτέ. Ως προπονητής οδήγησε το 1971 τον Παναθηναϊκό στην μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ Ελληνική ομάδα στην Ευρώπη: στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου ο ΠΑΟ ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς.
8: Γκαρίντσα
Ο Γκαρίντσα (Garrincha28 Οκτωβρίου 1933 - 20 Ιανουαρίου 1983) ήταν διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε δυο παγκόσμια κύπελλα με την Εθνική Βραζιλίας, το 1958 και το 1962. Μάλιστα το 1962 ήταν πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ και αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Το ίδιο έτος του απονεμήθηκε το βραβείου του καλύτερου παίκτη του κόσμου από το περιοδικό "World Soccer".
7: Τζωρτζ Μπεστ
Ο Τζωρτζ Μπεστ (George Best, 22 Μαΐου 1946 – 25 Νοεμβρίου 2005) ήταν Βορειοϊρλανδός ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1946 στο Μπέλφαστ. Υπήρξε σημαντικός ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως πλάγιος επιθετικός και επιθετικός μέσος. Έγινε ευρέως γνωστός από την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε σε όλη την ενήλικη ζωή και που τελικά τον οδήγησαν στον θάνατο.

6: Αλφρέδο Ντι Στέφανο
Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Alfredo Di Stéfano 4 Ιουλίου 1926 - 7 Ιουλίου 2014) ήταν Αργεντίνος ποδοσφαιριστής και προπονητής, γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1926. Μερικοί τον θεωρούν ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.
5: Φραντς Μπεκενμπάουερ
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είναι Γερμανός πρώην ποδοσφαιριστήςπροπονητής και παράγοντας του γερμανικού ποδοσφαίρου. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας, την οδήγησε στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1974. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα Μόναχο 1860, από την οποία έφυγε το 1967 για την Μπάγερν Μονάχου, όπου αναδείχτηκε ως σέντερ μπακ και έγινε διάσημος. Με τη Μπάγερν αναδείχτηκε πολλές φορές πρωταθλητής και κυπελλούχος Δυτικής Γερμανίας, όπως και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, το 1974, το 1975 και το 1976.
 bec
4: Ζινεντίν Ζιντάν
Ο Ζινεντίν Ζιντάν (πλήρες όνομα στα γαλλικά: Zinédine Yazid Zidane), συχνά αποκαλούμενος και με το παρατσούκλι Ζιζού, είναι παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής και προπονητής στην Ρεάλ Μαδρίτης με καταγωγή από την Αλγερία. Αγωνιζόταν ως μέσος και οι διακρίσεις του τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έχει κατακτήσει εθνικά πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης, διεθνείς τίτλους με την Εθνική Γαλλίας και πολλά ατομικά βραβεία. Από τον Ιανουάριο του 2016 διετελεί προπονητής του συλλόγου Ρεάλ Μαδρίτης.
3: Γιόχαν Κρόιφ
Ο Χέντρικ Γιόχαν Κρόιφ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου1947 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Το σπίτι του ήταν αρκετά κοντά στο γήπεδο του Άγιαξ. Το 1959 εντάσσεται στις Ακαδημίες του Αγιαξ και το 1964 προβιβάζεται στη μεγάλη ομάδα και γίνεται ο φυσικός ηγέτης της, καθώς σε 229 εμφανίσεις πετυχαίνει 190 γκολ. Ταυτόχρονα, το 1966 και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Εθνική Ολλανδίας εναντίον της Ουγγαρίας.
2: Ντιέγκο Μαραντόνα
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (Diego Armando Maradona γενν. 30 Οκτωβρίου 1960 στην ΛανούςΜπουένος Άιρες) είναι Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, αν και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής
1: Πελέ
Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Edison Arantes do Nascimento), γνωστός ως Πελέ (Pelé), γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου1937 στην πόλη Τρες Κορασόες της Βραζιλίας και είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από την FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου(IFFHS). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν για μεγάλη περίοδο ο καλύτερα αμοιβόμενος αθλητής στον κόσμο.Γνωστός και ως ο "Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου" κατέχει τους τίτλους "Ποδοσφαιριστής του Αιώνα" από τη FIFA, "Αθλητής του Αιώνα" από την Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του ποδοσφαιρικού Hall of Fame. To 1999 εξελέγη Ποδοσφαιριστής του Aιώνα μετά από ψηφοφορία των νικητών (1956-1999) της Χρυσής Μπάλας του περιοδικού France Football. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ.
Αυτοί είναι οι είκοσι καλύτεροι. Δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια οι ενενεργεία παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης