Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ποιος θα πάρει την φετινή La Liga ;

Το Ισπανικό πρωτάθλημα, το καλύτερο στον κόσμο, έχει φτάσει στην 9η αγωνιστική, και η εφημερίδα μας βγάζει τα πρώτα της συμπεράσματα για τους διεκδικητές του τίτλου και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη...






( ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ LA LIGA ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. )

Ο ΤΙΤΛΟΣ


Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, Ρεάλ, Μπάρτσελόνα και Ατλέτικο θα είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές (και) φέτος.


Αποτέλεσμα εικόνας για real madrid  betis  2016-17
Η Μαδριλένοι έρχονται με φόρα απο μια καταπληκτική σεζόν και μια κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ. Παίζουν με ωριμότητα, εκμεταλευόμεννοι τις αντεπιθέσεις και την δημιουργικότητα των Μόντριτς - Μπέιλ - Κρόος, που κατά την δικιά μου γνώμη είναι παίχτες κορυφαίας κλάσης σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα του Ζιζού μπορεί να βγάλει αγωνιστικό κέρδος τόσο απο το passing-game όσο και απο τις μακρινές μπαλιές καθώς έχει γρήγορους παίχτες ( πχ Κριστιάνο ). Έχει δώσει πάνω απο 3.650 πάσες, έχοντας ΜΟ 3 γκολ ανά παιχνίδι ( 112 σουτ ) Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι είναι  αήττητη μαζί με την Ατλέτικο και την Βιγιαρεάλ, έχοντας όμως τα πιό λίγα γκόλ παθητικό!



Αποτέλεσμα εικόνας για λα λιγα 2016-17
Η Μπλαουγκράνα έχουν έρθει με άγριες προθέσεις και σκοπεύουν να πάρουν τον τίτλο στην Βαρκελώνη για 33η φορά. Έχουν πιο πολλά σουτ απο την Ρεάλ, έχουν πιο πολλές πάσες, αλλά υστερούν στην τελική προσπάθεια καθώς οι αριθμοί δείχνουν μόνο 87 shots/shots on target. Η συχνή έλληψη του ξανθού Μέσι και η αγωνιστική πτώση του Ινιέστα, έχουν αναδείξει την δημιουργηκότητα του Νειμάρ και του Πικέ,  οι οποίοι έχουν καλή σεζόν ( ο Ισπανός έχει δώσει 444 πάσες σε 522 λεπτά παιχνιδιού ενώ ο βραζιλιάνος απογειώνεται με την βοήθεια της Βραζιλίας  ). Οι δύο ''περίεργες'' ήττες απο Θέλτα και Αλαβές την καθιστούν προβληματική σε κάποια σημεία, αλλά η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν αλλάζει τόσο εύκολα. Αγωνιστικά έχει δηλαδή την ίδια νοοτροπία με πέρσι.





Αποτέλεσμα εικόνας για ατλετικο 2016-17Η Ατλέτικο πήρε τεράστια φόρα μετα το κακό pre-season, διαλύει τους πάντες και κάνει πολύ καλές εμφανίσεις απο τα μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι πρώτη στην βαθμολογία έχοντας : 92 σουτ, 3.485 πάσες, 14 γκολ και μέσο όρο 4  ανά μάτς!  Η ομάδα του Σιμεόνε είναι πολύ μετρημένη και με σοβαρούς-ρεαλιστικούς στόχους. Έχει έναν Γκριεζμάν σε απίστευτη φόρμα ( θα είναι μεγάλη τύχη αν δεν τον πάρει η Γιουναιτεντ όπως ακούγεται ) και έναν επίσης φορμαρισμένο Γκαμειρό , που άξιζε τα λεφτά του. Παίζει το κλασικό κλειστό στυλ της, με πολλές πάσες ( μέχρι τώρα 3.486 ) και μακρινές μπαλιές έχοντας τον άψογο Καράσκο σε ''περίοπτη θέση'' στον άξονα. Πιστεύω ότι μπορεί φέτος τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και ( επιτέλους ) για το Champions League!

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 



Σύμφωνα και πάλι με την ποδοσφαιρική λογική, αν οι 3 μεγάλοι καταλάβουν τις αντίστοιχες θέσεις,

η τέταρτη, που οδηγεί στο UCL, και αυτές του Europa θα παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Σεβίλλη μοιάζει ποιο έτοιμη : έχει σαρώσει τους ευρωπαϊκούς τίτλους και κάθε χρόνο μπαίνει φόρα, ενώ φέτος άφησε πίσω της και την Μπάρτσα! Με 69 σουτ στο στόχο και ΜΟ 2 γκολ ανά παιχνίδι μοιάζει το φαβορί για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς, κάτι που θα εξασφαλίσει έτσι κι αλλιώς απο την 6η συνεχόμενη κατάκτηση του Γιουρόπα ( όχι δεν είναι υπερβολή ). Μία ομάδα που βρίσκει πάντα τους χώρους στο γήπεδο και τον τρόπο να κερδίζει. Παίχτης κλειδί; Νομίζω ότι ο Μαριάνο έχει παρουσιάσει καλά στοιχεία ...

Μετά θα εξετάσουμε 2 άλλες ομάδες : την Μπιλμπάο και την Βιγιαρεάλ

Η Αθλέτικ δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές. Είναι πιο συγκεντρωμένη ( φάνηκε με την Μπαρτσελόνα ) και έχει πεισμώσει ύστερα απο τόσα χρόνια αμφισβήτησης. Ο Ερνέστο  Βαλβέρδε έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, το Σάν Μαμές είναι δύσκολη έδρα ( μόνο 3 γκολ παθητικό εκεί ) και ο Αντουρίζ παραμένει στο 100% ακόμα και στα 36 χρόνια του. Έχει και το πλεονέκτημα του ενός αγώνα την εβδομάδα, καθώς δεν παίζει Ευρώπη.

Το ''Κίτρινο Υποβρύχιο'' παραμένει αήττητο και φουλάρει για άλλη μία σεζόν. Η συμμετοχή για άλλη μια φορά στην Ευρώπη είναι πρόκληση για την ιστορική ομάδα απο την ανατολική Ισπανία. Έχει  λίγα γκολ παθητικό ( μόνο 5 ) ενώ έχει σκοράρει 14 με κύριο σταρ τον Νικολά Σανσόνε ο οποίος τραβάει τα βλέμματα πάνω του! Μπορεί να μπει στο top-5 λοιπόν και να διεκδικήσει κάτι καλό στο Γιουρόπα όπως πέρσι.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης