Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

The Stones keep Rolling...Με αφορμή το βίντεο που έφτιαξε ο Γ.Γ. για την επέτειο του πολυτεχνείου, με θέμα την μουσική του '70, θα ήθελα να αναφερθώ στο θρυλικό συγκρότημα...

... τους Rolling Stones.

Οι Rolling Stones ήταν και παραμένουν ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα παγκοσμίως. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1962 και φέτος το καλοκαίρι "έκλεισαν" 50 χρόνια ως συγκρότημα. 
Τα μέλη τους είναι  ο Mick Jagger (φωνάρα), ο Keith Richards (κιθάρα), ο ιδρυτής τους, Brain Jones (κιθάρα, αν και αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του '70), ο Charlie Watts (κρουστά), ο Ronnie Wood (επίσης κιθάρα) και άλλοι πολλοί. Αυτοί κυρίως παρέμειναν στο συγκρότημα για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ή και παραμένουν ακόμα).
Με την σειρά: Mick Jagger, Keith Richards
Ronnie Wood, Charlie Watts


         Τα πρώτα άλμπουμ τους αποτελούνταν κυρίως από covers αμερικανικών μπλουζ και των R&B τραγουδιών. Το κομμάτι, "Satisfaction", καθιέρωσε τους Stones ως την πρώτη εκτέλεση Ροκ.


 Μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια τους είναι:

Πολλά από τα παραπάνω τραγούδια ανήκουν στην λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια.
Αυτό και μόνο πιστεύω πως είναι αρκετό για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται....

Το καινούριο τους άλμπουμ με τίτλο "GRRR!" κυκλοφορεί. Ένα από τα τραγούδια του δίσκου είναι το "Doom and Gloom". Αξίζει να το ακούσετε!..


Μπορεί να έχουν γεράσει, αλλά ακόμα είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που δημιουργήθηκαν.


Άλλοι σύνδεσμοι: 
Της Ειρήνης Γιαννούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης