Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Βρέθηκε η γυναίκα που δε νιώθει φόβο!

Βρέθηκε η γυναίκα που δε νιώθει φόβο!

     

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο γυναίκα που δε φοβάται τίποτα, ούτε καν τις αράχνες. Αιτία το γεγονός πως λείπει μια δομή του εγκεφάλου της που ονομάζεται αμυγδαλή.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε αναφέρει πως η απουσία της συγκεκριμένης δομής από τον εγκέφαλο της γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν, μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να ανακαλύψουν θεραπείες για το μετα-τραυματικό στρες!
Βρέθηκε η γυναίκα που δε νιώθει φόβο!Η συγκεκριμένη γυναίκα υποβλήθηκε σε διάφορες τρομακτικές καταστάσεις όπως έκθεση σε φίδια και αράχνες, ταινίες τρόμου και ένα… «στοιχειωμένο σπίτι». Σε καμία από αυτές τις καταστάσεις δεν ένιωσε φόβο. Χρειάστηκε μάλιστα να την εμποδίσουν από το αγγίξει μια ταραντούλα, γιατί υπήρχε κίνδυνος να τη δαγκώσει και αν δηλητηριαστεί. Μπορεί να νιώσει άλλα συναισθήματα, αλλά σαν ενήλικη δε φοβήθηκε ποτέ και τίποτα! Δεν ένιωσε τίποτα όταν την απείλησαν μαχαίρι ή όπλο!
Είναι η πρώτη περίπτωση ανθρώπου που είναι ανίκανος να αισθανθεί φόβο. Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα ήταν εκείνοι που έφτασαν στο συμπέρασμα πως αυτό οφείλεται στην απουσία της δομής αμυγδαλή από τον εγκέφαλό της.
Πρόκειται για μια δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου που χρόνια τώρα συνδέεται με τη συναισθηματική εκμάθηση. Μάλιστα, πειράματα σε ζώα έδειξαν ακριβώς αυτό: όταν αφαιρέθηκε, έγιναν ατρόμητα! Δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα όμως παρατηρηθεί σε άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης