Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου... αύριο!

Aπό Σαββίδου Μαρία

Μπορεί η NASA να έχει διαψεύσει τα σενάρια για την αυριανή καταστροφή του κόσμου, η «Slooh Space Camera», όμως, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πρότζεκτ που έχει να κάνει με τη «ζωντανή» μετάδοση του διαστήματος από σήμερα μέχρι την ημέρα της συντέλειας. Τα δωρεάν «webcasts», θα δώσουν την δυνατότητα στο καθένα να παρατηρήσει την οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση αστεροειδών ή άλλων αντικειμένων που, σύμφωνα με την προφητεία των Maya, θα συγκρουστούν με τον πλανήτη μας.
Η NASA ωστόσο έχει διαψεύσει το συγκεκριμένο σενάριο και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που εξηγεί γιατί ο κόσμος μας δεν καταστράφηκε. Η Slooh Space Camera όμως θέλει να δώσει στο καθένα τη δυνατότητα να δει με τα μάτια του τη διαστημική δραστηριότητα εκείνη την ημέρα.
Προσωπικά δεν πιστεύω σε κανένα τέλος του κόσμου με όρους φυσικούς. Ο κόσμος θα υπάρχει και χωρίς εμάς. Ωστόσο είναι αναγκαία μια επανεκκίνηση, το γκρέμισμα αυτού του σάπιου, κουρασμένου και άδικου κόσμου και η αρχή ενός νέου, ανθρώπινου και χτισμένου πάνω σε αξίες που είναι ικανές να ενώσουν για μια καλύτερη ζωή. Keep dreaming.
http://www.youtube.com/watch?v=rvI66Xaj9-o το trailer της ταινιας 2012
Το αστειο;
Οι Έλληνες την ώρα που θα καταστέφεται ο κόσμος και θα έρχεται το τσουνάμι θα πιαστούν χέρι χέρι και θα τραγουδάν ' ένα και δύο πηδάω τα κύματα'. Ορίστε και το τραγούδο τον Stavento
http://www.youtube.com/watch?v=gOssaSt_m4s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης