Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οι πιο τέλειες νεροτσουλήθρες του κόσμου!

Αναγνωρισμένη ως η καλύτερη νεροτσουλήθρα όταν ντεμπουτάρισε το 2009, το Double Barrel Drop είναι η μόνη εσωτερικού χώρου, με διπλό χωνί διαδρομή που υπάρχει. Για να την φτιάξει, το Great Wolf Lodge έπρεπε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κτίριο για να στεγάσει τον όγκο αυτής της διαδρομής.
Τιμώντας το όνομά της, η ύψους 6 ορόφων Double Barrel Drop περιπέτεια, ξεκινάει με μία βουτιά σ' ένα τεράστιο χωνί. Και ενώ μόλις που προσπαθείτε να μαζέψετε τα μυαλά σας, στριφογυρίζετε σε μία 450 μοιρών στροφή φουρκέτα που σας σπρώχνει βίαια σ' ένα τούνελ σαν σκοτεινή δίνη, που το ακολουθεί μία δεύτερη δίνη, πριν τελικά βουτήξτε με δύναμη στην πισίνα. Άντε, δοκιμάστε το. Σας προκαλούμε. Δις.

Το Aqualoop, που έχει την τιμή να είναι η πρώτη νεροτσουλήθρα στον κόσμο που «εξαπολύει» τον κόσμο μέσα από μία πλήρης στροφή 360 μοιρών, βρίσκεται στα ιαματικά λουτρά Terme 3000 της Σλοβενίας.
Οι «junkies» της αδρεναλίνης λατρεύουν την αλα πύραυλο εκκίνηση που τους δίνει την απαραίτητη ώθηση, σε ταχύτητες τόσο υψηλές ώστε να κάνουν στην στροφή πετυχημένα. Στην πορεία μάλιστα, η υψηλότερη που επιτυγχάνεται είναι τα 80 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Παρά το γεγονός πως η διαδρομή φτάνει τα 90 μέτρα, χρειάζονται 7.5 δευτερόλεπτα σ' έναν μέσο «rider» να την ολοκληρώσει.

Το κλίμα της Βρετανίας θα είχε ίσως ως αποτέλεσμα μία περιορισμένη λίστα από μεγάλου μεγέθους waterparks ανοιχτού χώρου, ωστόσο ένα ικανοποιητικό νούμερο από εντυπωσιακά πάρκα κλειστού χώρου που λειτουργούν όλη τη χρονιά, εξασφαλίζουν πως η χώρα δεν θα μείνει ποτέ στεγνή. Το Alton Towers Waterpark με το αλα Καραϊβική concept, είναι ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις, και το μήκους 207 μέτρων Master Blaster κατέχει αναμφισβήτητα την πιο ξεχωριστή θέση σ' αυτό.
Αυτό το τρομερό happening όχι μόνο δίνει κατηφορική ώθηση στους «riders» με τρομακτικό ρυθμό, αλλά επίσης τους εκτοξεύει σε τρία ανηφορικά sections με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα (4.8 μέτρα το δευτερόλεπτο για να είμαστε ακριβής). Πολλά σκοτεινά sections αυξάνουν επιπλέον τον παράγοντα της έξαψης.

Σας παρουσιάζουμε το Mammoth, τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα του κόσμου που φτάνει το... μαμούθ μήκος των 537 μέτρων (παραπάνω από μισό χιλιόμετρο). Άνοιξε νωρίτερα μέσα στη χρονιά στο Splashin' Safari της Ιντιάνα.Όπως το Wildebeest, τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου, το Mammoth χρησιμοποιεί την πιο πρωτοποριακή υδρομαγνητική τεχνολογία για να προωθεί φουσκωτές βάρκες των έξι ατόμων σε ιλλιγιώδης ταχύτητες, σε μία σειρά από σαν rollercoaster ανηφόρες που τις ακολουθούν γρήγορες βουτιές. Η βόλτα ξεκινάει με την ανύψωση από έναν ιμάντα 91 μέτρων, για να ακολουθήσουν μετά μία σειρά από βουτιές, συμπεριλαμβανομένης μίας ύψους τριών ορόφων, ενώ έχετε κλίση σε γωνία 45 μοιρών.

Φτιαγμένη ως μία 141 εκταρίων υδάτινη περιοχή μέσα στο θέρετρο Atlantis, το Aquaventure προσφέρει ασταμάτητη διασκέδαση, όμως είναι το Leap of Faith που τραβάει την προσοχή όσων κυνηγούν τις συγκινήσεις. Σε περίπτωση που το να κάνετε μία σχεδόν κατακόρυφη βουτιά από ύψος 18 μέτρων, από την κορυφή μίας πραγματικών διαστάσεων ρέπλικα ενός ναού των Μάγια δεν σας είναι αρκετό, το Leap of Faith έχει ακόμα ένα αξέχαστο άσσο κρυμμένο στο μανίκι του.
Τοποθετημένο επιπρόσθετα σ' ένα ενυδρείο, οι «riders» ωθούνται με μεγάλη ταχύτητα μέσα σ' έναν διαφανή, ακρυλικό σωλήνα, που είναι βυθισμένος σε μία λιμνοθάλασσα που είναι γεμάτη από καρχαρίες από τους υφάλους της Καραϊβικής και καρχαρίες «τροφούς».

Μία από τις ψηλότερες και πιο γρήγορες ελεύθερης πτώσης τσουλήθρες, το Summit Plummet ξεχωρίζει στο Blizzard Beach του Walt Disney World Resort, που όπως λέγεται είχε γίνει το πρώτο θέρετρο για σκι της Φλόριντα μετά από μία εξωπραγματική χιονοθύελλα.
Όπως ήταν αναμενόμενο το χιόνι δεν κράτησε πάρα πολύ κάτω από την ήλιο της Φλόριντα και σύντομα οι πλαγιές μεταμορφώθηκαν από χιονισμένες πίστες, σε ανατριχιαστικές νεροτσουλήθρες. Τουλάχιστον έτσι λέει πως συνέβη ο μύθος του Disney. Η βουτιά των 90 χιλιομέτρων προς τα κάτω, από τον «ski jump tower» του Summit Plummet που βρίσκεται 36 μέτρα ψηλά, κόβει την ανάσα, και καταλήγει στην πισίνα στους πρόποδες του βουνού, καταλήγοντας σε μία εντυπωσιακή στήλη νερού.

Το όνομα της πιο ψηλής νεροτσουλήθρας στον κόσμο - ένα οικοδόμημα που με ύψος 40 μέτρα ξεχωρίζει πάνω από την τριγύρω τροπική ακτογραμμή- μεταφράζεται σε σχεδόν κάθε γλώσσα και απειλεί να κατατρομάξει ακόμα και τους πιο τολμηρούς κολυμβητές.
Λόγω του ύψους των 14 ορόφων, οι «riders» την κατεβαίνουν με την υψηλότερη «σου γυρίζω το στομάχι» ταχύτητα, που φτάνει τα 105 χιλιομέτρα (σχεδόν το όριο ταχύτητας σ' έναν αυτοκινητόδρομο!), πριν κοπανήσουν στην πισίνα που βρίσκεται από κάτω. Η βόλτα δεν είναι για τους λιπόψυχους, ούτε για τις «φυλές» των baggy shorts.
Πηγή:msn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης