Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τύχη, ικανότητα τερματοφύλακα ή ανικανότητα επιθετικών του ΠΑΟΚ;

 Απόλλων με ρολά...

Γράφει ο αθλητικογράφος του σχολείου μας, Γιάννης Ακριτίδης
 
Με το μηδέν ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στους -8 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό καθώς ο Αλέξανδρος Τζόρβας έκλεισε τα ρολά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο Απόλλωνας πέτυχε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του μέσα στην έντονη έδρα της Τούμπας καθώς ο Αλέξανδρος της Σμύρνης έκανε τον αγώνα της καριέρας του.

Ο αγώνας αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 0-0 κάτι που ευχαρίστησε την "Ελαφρά Ταξιαρχία" όπως την αποκαλούν οι λίγοι αλλά πιστοί φίλοι της και δυσαρέστησε τον Ολλανδό προπονητή και την διοίκηση του ΠΑΟΚ για την απίστευτη αστοχία των παιχτών του ΠΑΟΚ. 

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο επόμενο βίντεο με τον επιθετικό μονόλογο της ομάδας του ΠΑΟΚ και τις δεκάδες χαμένες ευκαιρίες.

Όσο και αν λάβουμε υπόψη την απίστευτη απόδοση του αντίπαλου τερματοφύλακα Αλέξανδρου Τζόρβα  με τις 14 αποκρούσεις, όλες σχεδόν σε τετ α τετ απέναντι σε επιθετικό, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή 70%, κέρδισε  21 κόρνερ, έκανε 30 τελικές, έπαιζε η αντίπαλη ομάδα για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μίνγκα στο 41'.

Και όμως οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν να μην πετύχουν τέρμα στα 95 λεπτά που διήρκησε ο αγώνας, παίζοντας στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο που αντικειμενικά είναι χαμηλής ικανότητας, όπως φαίνεται και από την θέση που έχει ο Απόλλωνας στον βαθμολογικό πίνακα  που είναι τελευταίος.

Κάποιοι, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα χρησιμοποιούν το πρόσχημα της διαιτησίας για του δυο χαμένους βαθμούς. Το πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Κύζας σε σέντρα του Μίροσλαβ Στοχ και το επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε στον Αθανασιάδη στο 95ο λεπτό ενώ ο Τσέχος Νέτσιντ πετύχαινε γκολ με κεφαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα  για να σκεπαστεί η επιθετική αφλογιστία του ΠΑΟΚ, το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι επιθετικοί να τελειώνουν τις φάσεις.

Και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς οι δυο επιθετικοί , Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης πέτυχαν και οι δυο μαζί, σε διάστημα 13 αγώνων μόλις 5 γκολ.
Η επίδοση αυτή από μόνη της ερμηνεύει σε μεγάλο βαθμό το αποτυχημένο σκορ με την συμπαθή ομάδα της Ριζούπολης.
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, αν θέλει να είναι στα  αλήθεια ανταγωνιστική θα πρέπει να ενισχυθεί και σε αυτές τις θέσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
 
Επιμέλεια: Γιάννης Ακριτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης