Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Παιδικά βλέμματα αναζητούν πατρίδα στη γη και στην καρδιά


Pakistan

 Ο φωτογράφος του Associated Press, Muhammed Muheise, ο οποίος κέρδισε το βραβεία Pulitzer για το 2013 στην κατηγορία έκτακτων ειδήσεων, πέρασε τρία χρόνια καταγράφοντας την καθημερινή ζωή των φτωχών Αφγανών που κατοικούν σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων στο Πακιστάν . Μέσα από πορτραίτα φτωχών παιδιών από το Αφγανιστάν, ο Muheisen αποτύπωσε τις άσχημες που προκαλούνται από δεκαετίες πολεμικών συγκρούσεων . Προσφυγόπουλα που βιώνουν την ιερή παιδικότητά τους σε συνθήκες εξαθλίωσης και αβεβαιότητας και καθρεπτίζουν στο βλέμμα τους θλίψη και φόβο, παράπονο και θυμό, αλλά και κείνη τη γλύκα και τη τρυφεράδα που μόνο η αθωότητα μιας παιδικής ματιάς μπορεί να υποστηρίξει. 
" Ήθελα να δείξω στον υπόλοιπο κόσμο αυτό που βλέπω κάθε φορά που συναντώ αυτά τα παιδιά, τα εντυπωσιακά μάτια τους και τη σκληρότητα της  ζωή τους που στέκεται μαζί τους μπροστά από το φακό μου. Θέλω αυτά τα όμορφα παιδιά που α τα θυμόμαστε με τα ονόματά τους, και όχι παιδιά  Αφγανών προσφύγων " έγραψε ο Muheisen σε μήνυμα του .
«Για μένα όλα τα παιδιά έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί μέσα από αυτά έμαθα να εκτιμώ αυτά που έχω."
________________________
θα ήθελα να προσθέσω ότι είναι απο τις πιο ομορφες φωτογραφίες που έχω δει, τα υγρά μάτια των παιδιών. το βλέμμα τους  είναι  ένας αληθινός εφιάλτης για κάθε βολεμένο δυτικό. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τέτοια μάτια.
---------------------------------------------- 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης