Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Καλωσόρισμα στην νέα πρώτη - Αγιασμός 2015



11 Σεπτεμβρίου..

   Η μέρα που σηματοδοτεί το τέλος των καλοκαιριών διακοπών αλλά ταυτόχρονα και την αρχή του σχολικού έτους. Κάποιοι λοιπόν προσδοκούσαν αυτή την μέρα με ανυπομονησία, την μέρα που θα συναντήσουν πάλι τους φίλους τους, θα αγκαλιαστούν και χαρούμενοι θα γελούν στους διαδρόμους. Άλλοι πάλι αρνούνταν να πιστέψουν ότι το καλοκαίρι τέλειωσε και πλέον είναι αναγκασμένοι να ξυπνούν στις 7, να μελετούν, να πηγαίνουν αγγλικά και να γράφουν διαγωνίσματα. Υπήρχε, βέβαια, και μία ομάδα παιδιών που δεν δυσανασχετούσαν με την ιδέα του σχολείου, αλλά δυσκολεύονταν να αποχωριστούν την ανεμελιά του καλοκαιριού.
  
 Όμως, όπως και να μας βρήκε συναισθηματικά η νέα σχολική χρονιά ας έχουμε υπόψιν το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη». Και η αρχή αυτή πρέπει να ήταν πιο δύσκολη για τα παιδιά της πρώτης τάξης τα οποία δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τη λήξη των διακοπών αλλά και μία σειρά αλλαγών. Την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, σχολικής βαθμίδας, καθηγητών και συμμαθητών. Αλλά κυρίως πιστεύω ότι το πιο δύσκολο - σύμφωνα με τις δικές μου εμπειρίες τουλάχιστον- είναι ότι με το πέρασμα μόλις τριών μηνών πηγαίνεις πλέον γυμνάσιο και όλοι γύρω σου περιμένουν πολύ περισσότερα από εσένα. Σε αντιμετωπίζουν κάπως διαφορετικά πιστεύοντας ότι έχεις πια περισσότερες ευθύνες και αυτό σε πιέζει. Επίσης, μία άλλη δυσκολία είναι ότι ενώ πριν λίγο καιρό ανήκες στους «μεγάλους» του δημοτικού, τώρα είσαι ξαφνικά στους «μικρούς» του σχολείου.
  
 Αυτές είναι οι κυριότερες δυσκολίες ενός μαθητή που μπήκε μόλις στο γυμνάσιο, αλλά τόσο οι καθηγητές όσο και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου μας τις γνωρίζουν καλά και είναι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν στην ομαλή προσαρμογή. Καλωσορίζουμε λοιπόν επίσημα τους μαθητές της πρώτης γυμνασίου, ελπίζουμε να σας αρέσει το καινούριο περιβάλλον και να προσαρμοστείτε εύκολα σε αυτό. Θα θέλαμε ακόμα να καλωσορίσουμε την Μαρία, την καινούρια μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου στο σχολείο μας. Και σύμφωνα με τον William Arthur Ward « Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. »  Ελπίζουμε να μην αποκομίσετε μόνο γνώσεις απ το γυμνάσιο αλλά και να εμπνευστείτε.


Καλή αρχή παιδιά, σας εύχομαι να έχετε μία δημιουργική σχολική χρονιά!


κείμενο από Θέλια Μ. - οπτικοακουστικό υλικό από Ηλίας Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης