Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η ιστορία των Teddy Bears!







 Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκρότημα ή σε κάποιο φεστιβάλ, αν αυτά σκεφτήκατε, μιλάω όμως για αξιολάτρευτα αρκουδάκια. Το γεγονός ότι έχουν γίνει μέρος της ζωής μας δεν σημαίνει πως δεν έχουν και αυτά τον δικό τους δημιουργό (άσχετα αν κανείς σχεδόν δεν τον ξέρει).

Αναφέρομαι λοιπόν στον Morris Michtom. Αυτός υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη. Μία μέρα είδε στην εφημερίδα Washington Post μια γελοιογραφία που του έδωσε την ιδέα για το αρκουδάκι. Η γελοιογραφία παρουσίαζε τον Roosevelt (που το ψευδώνυμό του ήταν Teddy), να αρνείται να σκοτώσει μια αρκούδα σε ένα κυνήγι που έκανε.


Έτσι ο Morris κατασκεύασε το αρκουδάκι με άδεια από τον Πρόεδρο (για την χρήση του Teddy) ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του παιχνιδιού. Το πρώτο αρκουδάκι το αφιέρωσε στον πρόεδρο και εκείνος το χρησιμοποίησε ως μασκότ για την επανεκλογή του - πολύ πρωτότυπο εεε. Έκτοτε, τα αρκουδάκια εξαπλώθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έγιναν από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια των παιδιών και συνεχίζουν να συντροφεύουν παιδικές αγκαλιές.

Υπάρχουν φήμες ότι ο Roosevelt δώρισε  το αυθεντικό και πρώτο αρκουδάκ σε έναν οικογενειακό φίλο του. Πολλά χρόνια μετά η οικογένεια το πούλησε σε μια δημοπρασία με τελική τιμή 10.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης