Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

(Ακούγοντας Μουσική-άρα) Iron Maiden

Σίγουρα το όνομα τους συγκροτήματος σας φέρνει πολλά στο μυαλό... Πολλοί έχουν συνδέσει αυτό το είδος μουσικής με κάτι ιδιαίτερα "σατανικό" , νομίζοντας ότι όντως είναι... Για μένα οι maiden αποτελούν ένα πολύ σημαντικό συγκρότημα καθώς ένα τους τραγούδι με έκανε να αλλάξω άποψη για το metal...
Το τραγούδι για το οποίο μιλάω είναι το Alexander The Great
Ιστορικά στοιχεία:

Οι Iron Maiden είναι ένα heavy metal συγκρότημα από την Αγγλία. Ιδρύθηκαν το 1975, στις 15 Δεκεμβρίου βεβαίως βεβαίως, από τον μπασίστα Steve Harris. Υπήρχαν πολλές αλλαγές στις θέσεις μέχρι να διαμορφωθεί το "συγκρότημα" του 1ου δίσκου, IRON MAIDEN,  με τους Dave Murray (1η κιθάρα μέχρι και τώρα), Paul Di'Anno (φωνητικά), Dennis Straton(κιθάρα), Cleiv Burr(ντραμς) και εννοείται τον  Harris...  Επειδή φαντάζομαι πως τα ονόματα θα σας κουράσουν είναι καλό να ξέρετε ότι τα "σταθερά" μέλη του συγκροτήματος αποτελούν οι Steve Harris, Dave Murray και ο Nicky McBrain (Drummer)... Έτσι, με τα χρόνια περάσαμε στη τωρινή σύνθεση με τους Harris, Murray, McBrain, Dickinson, Andrian Smith και Janik Gers (κιθάρες)

Επιρροή σε άλλους καλλιτέχνες

 Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World,  η μουσική των Iron Maiden έχει  "επηρεάσει γενιές των νεότερων ειδών metal , τόσο θρύλους όπως και οι Metallica όσο και πιο σύγχρονους καλλιτέχνες όπως και οι Avenged Sevenfold". Ο ίδιος ο Ulrich είχε πει σε δήλωση του πόσο πολύ τους θαυμάζει και τους σέβεται ενώ ο Kerry King των Slayer είχε πει οτι σήμαιναν πολλά για αυτόν τον "παλιό καιρό"
Τραγούδια

Fear Of The Dark...το αυθεντικό, όχι του xfactor...


Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια και η απάντηση μου σε αυτούς που θεωρούν τους maiden σατανικούς...Γιατί να γράψει ένα συγκρότημα τραγούδι για αυτή τη σημαντική για την χώρα τους  αλλά και για όλο το κόσμο μάχη...Μάχη Της ΦλάνδραςΑκολουθούν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, σύμβολα κατά την άποψη πολλών του Heavy Metal , μερικές από τις επιτυχίες αυτού του θρυλικού συγκροτηματος!!
Προτάσεις


Άν  σας άρεσαν τα παραπάνω τραγούδια και θα θέλατε μια πιο "ολοκληρωμένη" ματιά στους Maiden, θα μπορούσατε να ακούσετε τους πρώτους 2 δίσκους με τον D'ianno , Iron maiden & Killers, και με τον Dickinson, οι δίσκοι Seventh Son Of The Seventh Son, Somwhere in Time, Piece Of Mind,  Poweslave και Number Of The Beast αποτελούν σίγουρα μία καλή αρχή!!! 


Αξίζει να θυμάστε

Ο Harris
  1. Τον Eddie, τη μασκότ του συγκροτήματος ... είναι ένας μεγάλος σκελετωμένος "άνθρωπος" (πρέπει να τον προσέξατε και πιο πάνω) που θέλει σώνει και καλά να βρίσκεται στα εξώφυλλα των δίσκων τους και να πεθαίνει πάνω στη σκηνή σε συναυλίες (δείτε το βιντεάκι κάτω για να καταλάβετε καλύτερα)
  2. Τον μπασίστα, Steve Harris, που είναι μέλος από την αρχή του συγκροτήματος...Ιδιαίτερα χαρακτηριστικός τοσο στον ήχο που δίνει σε συνδυασμό με τις άλλες, (3!) κιθάρες όσο και στην εμφάνιση και σκηνική παρουσία
  3. Το όνομα του συγκροτήματος (απο πού προήλθε), καθώς είναι ιδιαίτερα αστείο...Ευχαριστούμε την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που μας το είχε πει παλιότερα γιατί αλλιώς δεν θα το ξέραμε και ούτε θα μπαίναμε στο κόπο να το ψάξουμε...
    Iron=Σίδερο, Maiden=Παρθένα
    Υπάρχουν δύο ερμηνείες με τη πρώτη να είναι σαφώς και πιο πιθανή...  Στο Μεσαίωνα υπήρξε συσκευή βασανιστηρίου που να αποκαλείται έτσι αν και δεν ξέρουμε αν εφαρμόστηκε ποτέ... Θα ήθελα αφάνταστα να περιγράψω το τι ακριβώς υποτίθεται ότι έκανε αλλά πιστεύω πως δεν θα ήταν ευπρόσδεκτο...Για αυτούς όμως που θέλουν να μάθουν, ας επισκεφτούν αυτή την ιστοσελίδα ...Η δεύτερη είναι γνωστή στα ελληνικά ως ζώνη αγνότητας και πιθανώς να την έχετε ακουστά...Για αυτούς που θα ήθελαν να ξέρουν είναι μία...σιδερένια ζώνη που έβαζαν οι σταυροφόροι στις γυναίκες τους για να είναι ανέγγιχτες μέχρι να γυρίσουν από τις εκστρατείες τους...Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε το κείμενο μας. Αν θα θέλατε να γίνει άρθρο και για κάποιο άλλο καλλιτέχνη ή συγκρότημα, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο lampischatziioannou@gmail.com ή απλά ένα σχόλιο... Όπως και να έχει, τα λέμε για τώρα αλλά θα επιστρέψουμε με Ronnie James Dio!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης