Αμέσως μετά το τέλος ενός εξαιρετικού ντοκυμαντερ στην ΕΡΤ3, που όπως είπε και ο εορτάζων αδερφός μου έπιασε δίχως αμφιβολία το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης του καναλιού για τη χρονιά αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο το οποίο κακώς είχα καθυστερήσει. Από τον τίτλο έχετε καταλάβει όλοι ποιος είναι ο κύριος άξονας του σημερινού, και πρώτου για τη σχολική χρονιά, άρθρου μου.
Στις αρχές του μήνα, ο κύριος Μιχαηλίδης με είχε προσκαλέσει μέσω Facebook να συμμετάσχω σε μία εκδήλωση, που θα λάμβανε χώρα στα πλαίσια της εβδομάδας προγραμματισμού. Μιλάω φυσικά για το "2nd Thess Code Festival" το οποίο διεξήχθη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Βλέποντας το πρόγραμμα του και τα εξαιρετικά σεμινάρια που περιείχε αποφάσισα πως η λατρεία μου για τον ύπνο θα έπρεπε να περιθωριοποιηθεί προκειμένου να μπορέσω να μάθω μερικά πράγματα για αυτό που αγαπώ και θέλω αν καταφέρω να κάνω στη ζωή μου.
Προσπερνώντας τις ανούσιες κουβέντες που είχε η αρχική έκδοση του άρθρου (ναι, ήταν περισσότερες απο ότι σε αυτή ), μπαίνουμε στο ενδιαφέρον κομμάτι, σε εκεινο σχετικά με τον ΠΔΠ. Δεδομένου ότι ποτέ δεν είχα εξαιρετικές επιδόσεις στο κομμάτι της έκθεσης, θα παρακαλούσα να γίνουν σεβαστά τα οποιαδήποτε λάθη, και σε περίπτωση ανάγκης για διευκρίνηση να μην διστάσετε να ρωτήσετε είτε μέσω μειλ, είτε στα σχόλια.
Αρχικά, μέρος μπορούν να λάβουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου μέσω της ιστοσελίδας του ΠΔΠ , με την προϋπόθεση βεβαια ότι γνωρίζουν μία από τις εξεταζόμενες γλώσσες:
C(C,C++), Java, Pascal.
O διαγωνισμός χωρίζεται σε 3 φάσεις:
1η φάση: Είναι online, μέχρι τέλη Ιανουαρίου (Πιο συγκεκριμένα οι εγγραφές τελειώνουν στις 29 και η υποβολή εργασιών στις 31)
2η φάση: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, θα ξεκινήσει προφανώς με το τέλος της 1ης, και θα διεξαχθεί επίσης διαδικτυακά.
3η φάση: Σε εξεταστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Η ημερομηνία φαντάζομαι θα ανακοινωθεί με το τέλος της δεύτερης, ή πιθανών ενδιάμεσων φάσεων.
Οι διακριθέντες τις 3ης φάσης,8-16 άτομα, συμμετάσχουν σε ένα Camp προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στη σαν μέλη της Ελληνικής Αποστολής στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του Γυμνασίου συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Νέων, ενώ του Λυκείου στη "κανονική". Οι υπερσύνδεσμοι που ακολουθούν αποτελούν υλικό που δόθηκε από πρώην μέλος της Ελληνικής Αποστολής για τη προετοιμασία όποιων ενδιαφέρονται:
- http://www.coinformatics.org/
Η ιστοσελίδα του κυπριακού διαγωνισμού με πλούσιο υλικό για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν C++ - http://www.learncpp.com/
Για εμπέδωση των γνώσεων σας σε C++ - http://lightoj.com/login_main.php
Τα θέματα τα οποία δουλεύουν κατα την εβδομάδα προετοιμασίας - helenico.gr
train.usaco.org
orac.amt.edu.au/cgi-bin/train/hub.pl
Οι τελευταίες ιστοσελίδες είναι μια καλή πηγή θεμάτων για εξάσκηση από Ελλάδα, Αμερική και Αυστραλία
Εύχομαι το άρθρο μου να βοηθήσει κανέναν, αλλά ακόμα και αν αυτό δεν γίνει ας θεωρηθεί ως μία προσπάθεια καταγραφής στοιχείων για εκμετάλλευση τους από συμμαθητές μας που τα χρειάζονται.
Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές που με επέτρεψαν να συμμετάσχω για άλλη μία χρονιά σε αυτή τη δράση. Θα επιστρέψω με το επόμενο άρθρο της σειράς "Ακούγοντας Μουσική-άρα"!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου