Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αντίο Άγγελε....


  Λίγο πολύ η ιστορία αυτού του παιδιού είναι πλέον γνωστή. Μακάρι να τον γνωρίζαμε μέσω της ομάδας του και της καριέρας που ήθελε ν'ακολουθήσει και όχι με αυτόν τον τρόπο..

Τα όσα βρήκε το κουράγιο να περιγράψει ο πατέρας του Άγγελου Τσιπούρα είναι πραγματικά ανατριχιαστικά. «Ξυπνήσαμε το πρωί, άκουσα βογγητά από το διπλανό δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι θα είχε χτυπήσει το πόδι του στο κρεβάτι, γιατί το είχε ξαναπάθει. Μπήκα στο δωμάτιο και τον είδα να έχει λιποθυμήσει. Του έκανα μαλάξεις και φώναξα το 166, αλλά δεν προλάβαμε. Ο Αγγελος ξεψύχησε στα χέρια μου. Ηθελε να βγάλει τα ΤΕΦΑΑ και να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν το όνειρό του».
Ο κ. Τσιπούρας υποστήριξε επίσης ότι «επειδή ακούω διάφορα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Αρη. Δεν υπάρχουν ούτε φάρμακα, ούτε τίποτα. Όλα είναι καθαρά στην ομάδα. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον Αρη, οι άνθρωποι ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».
Από το πόρισμα της έκθεσης του ιατροδικαστή, Ματθαίου Τσούγκα, προκύπτει ότι ο θάνατος του άτυχου 16χρονου Άγγελου Τσιπούρα οφείλεται σε οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα παθολογικής αιτιολογίας. Η τυπική επικύρωση της τελευταίας διάγνωσης θα γίνει μετά από ιστολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά σε περίπου έναν μήνα.
Σε κλίμα οδύνης και απέραντης θλίψης κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πλαγιαρίου, ο αδικοχαμένος νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ-17 του Αρη, Αγγελος Τσιπούρας, που πέθανε χθες το πρωί από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Στα χέρια των συμπαικτών του και με μια σημαία του Άρη έγινε η τελευταία του περιφορά πριν την ταφή και ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην εκκλησία του προαστίου της Θεσσαλονίκης αποχαιρέτισε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον άτυχο νέο. Το στερνό αντίο απηύθυναν εκατοντάδες κόσμου και οι συμπαίκτες του καθώς και σύσσωμη η ομάδα Κ-17 του αντιπάλου ΠΑΟΚ με τον υπεύθυνο ακαδημιών Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο.
Στη σωρό του άτυχου νέου κατατέθηκαν δεκάδες στεφάνια από τους φορείς του Άρη, από συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, αλλά και από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Παρόντες φίλοι και συμμαθητές του Άγγελου, παιδιά με τα οποία μεγάλωσε μαζί, μοιράστηκε τα ίδια όνειρα, τις ίδιες αγωνίες και που κρατούσαν από ένα λουλούδι…Το φέρετρο λευκό, τυλιγμένο με μια σημαία του Άρη που το κουβαλούσαν στα χέρια τους οι συμπαίκτες του και με την ιαχή «Άγγελε ζωντανός, για πάντα Αρειανός» την καταληκτική στιγμή της ταφής του άτυχου 17χρονου παιδιού!
aggelos-tsipouras
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...


Ρόζμαρι Τζουρέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης