Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τα κορίτσια μας παίζουν Handball

 
Τα κορίτσια μας έπαιξαν τρεις αγώνες,  στον πρώτο με το 1ο γυμνάσιο Πανοράματος, στον δεύτερο με το 1ο γυμνάσιο Πυλαίας και στον τρίτο με το 11ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο μας αντιμετώπισε έμπειρες και οργανωμένες ομάδες  αλλά,  παρά την τεράστια διαφορά εμπειρίας και δυναμικότητας, τα κορίτσια μας  κατάφεραν να ανταποκριθούν  στις απαιτήσεις του αγώνα.

Άλλωστε δεν είναι και λίγο να αντιμετωπίζεις αντιπάλους που έχουν αφιερώσει χιλιάδες ώρες προπόνησης έχοντας ως  μοναδική εμπειρία τα δέκα μαθήματα χειροσφαίρισης στο μάθημα της φυσικής αγωγής.

Για μένα, ως Κ.Φ.Α. ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές μου στο σχολείο καθώς συνόδεψα και εμψύχωσα 14 υπέροχα κορίτσια που τα χαίρομαι και τα καμαρώνω καθημερινά.

Η άποψή μου για το θεσμό των σχολικών αγώνων είναι ότι αποτελούν αφορμές για να βιώσουν οι μαθητές μοναδικές εμπειρίες ζωής, αποτελούν ένα μοναδικό διδακτικό και βιωματικό μάθημα για το παιχνίδι, τον αθλητισμό, την σχολική ζωή, γενικά για τη ζωή.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο υγιής αθλητισμός προσομοιάζει με την ίδια τη ζωή καθώς προσφέρει υπέροχες ευκαιρίες για βίωση όλων των ειδών τα συναισθήματα.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, περισσότερο με συγκίνησε η ανταπόκριση των παιδιών στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των αγώνων,η συναισθηματική και ψυχική τους ωριμότητα,το ήθος και η εν γένει τους συμπεριφορά.

Από την αρχή, είχα ενημερώσει τις μαθήτριες ότι θα αντιμετωπίσουν έμπειρες αθλήτριες και το πιο πιθανόν ήταν να χάσουν με μεγάλη διαφορά καθώς, ειδικά στους αγώνες handball συμμετέχουν μόνο σχολεία που έχουν ενεργούς αθλητές/τριες.Παρόλα αυτά τα κορίτσια μας, αφού δέχθηκαν την πρόκληση, μέσα στο γήπεδο όχι μόνο πάλεψαν και τους τρεις αγώνες αλλά απόλαυσαν και διασκέδασαν την κάθε στιγμή.

Και η πιο όμορφη στιγμή για μένα ήταν που στο τέλος του κάθε αγώνα πανηγύριζαν σαν ναήταν αυτές οι νικήτριες. Επίσης χάρηκα πολύ που στον τελευταίο αγώνα, έχοντας την εμπειρία των δυο προηγούμενων, μπορούσαν τα κορίτσια μας να οργανώνουν επιθέσεις που θα ζήλευαν και οργανωμένες ομάδες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα 14 κορίτσια για τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές που μου χάρισαν.



Γιαννούδης Γιώργος, Κ.Φ.Α. του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης