Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο όμιλος δημιουργικής γραφής κάνει ραδιόφωνο για... νέους και κρίση

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας, σήμερα το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και η Νίκη Δρούγκα συνεργαζόμαστε με το 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου και τη Φανή Μπαρδανίκα.
Στον αέρα μαζί σας σήμερα δύο ομάδες δροσερών μαθητών και μαθητριών: η ομάδα του Λόγου : Δήμητρα Οικονόμου-Πέτροβιτς, Θεολογία Μαυρογιαννίδη και Μυρτώ Πατέρα και η ομάδα του Αντίλογου, έτοιμοι όλοι και όλες να προσεγγίσουμε, με έναν αγώνα Λόγου, την αλήθεια.

Αλλά πόσες αλήθειες υπάρχουν?

  -Η κα Αρβελέρ, που παρίσταται κάθε φορά στην τελετή βράβευσης μετά από τον τελικό Αγώνα Επιχειρηματολογίας των σχολείων στην Αθήνα, συνηθίζει να λέει το εξής (μάλιστα αυτοσαρκάζεται κάθε φορά που το λέει):
Κάποτε ο Ναστραντίν Χότζα διορίστηκε κατής (δικαστής) κι άρχισε να δικάζει την πρώτη του υπόθεση.
Εμφανίζεται ο πρώτος κατηγορούμενος κι αρχίζει να λέει την ιστορία του. Κουνάει το κεφάλι ο Χότζας και του λέει «δίκιο έχεις».
Αμέσως μετά παίρνει το λόγο ο αντίδικος, και λέει τα ακριβώς αντίθετα πράγματα.
Ξανακουνάει το κεφάλι του ο Χότζας και του λέει «δίκιο έχεις». Οπότε, πετάγεται απ’ το ακροατήριο κάποιος και διαμαρτύρεται: «Μα πώς είναι δυνατόν να έχουν και οι δύο δίκιο;».
«Κι εσύ δίκιο έχεις», του λέει ο Χότζας!
Το θέμα που θα διαπραγματευτούν σήμερα τα παιδιά είναι: "Οι νέοι στον καιρό της κρίσης πρέπει να μένουν στην Ελλάδα…"
Ευχαριστούμε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 100.6 για την ευκαιρία, τη Διευθύντρια του σχολείου μας κα Αλεξάνδρα Μάρα, για τις διευκολύνσεις που μας επιτρέπει, και όλους όσοι μας παρακολουθείτε!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης