Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

''Επισκέψεις από την Γερμανία''

Αν και έχει ήδη περάσει τουλάχιστον μια βδομάδα από την ημέρα που έφυγαν οι Γερμανοί μαθητές από το σχολείο μας, τώρα που βρήκα λίγο χρόνο θα ανεβάσω αυτό το αρθρο για να περιγράψω την εμπειρία και τις εντυπώσεις μου από την ανταλλαγή μαθητών.

Πρωτ' απ' όλα, πρέπει να πω ότι ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες εμπειρίες που έχω ζήσει σε ολόκληρη τη ζωή μου. Έκανα νέους φίλους, γνώρισα καινούριες απόψεις και συνήθειες και πάνω απ' όλα συνειδητοποίησα ότι παρά τις διαφορές μας στη γλώσσα, την καταγωγή ή τη θρησκεία, είμαστε όλοι απλοί ανθρωποί με τις ίδιες ανάγκες.

Τις πρώτες μέρες της φιλοξενίας, οι περισσότεροι ήμασταν αγχωμένοι και ντροπάλοι και γι' αυτό δυσκολευτήκαμε λιγάκι να γνωριστούμε με τα παιδιά από τη Γερμανία. Όμως μέρα με τη μέρα, γνωριζόμασταν όλο και καλύτερα και δενόμασταν παραπάνω.

Αν και ο καιρός δεν ήταν καλός, γεγονός που μας δυσκόλεψε στις εξόδους, γενικά περάσαμε πολύ ωραία ακόμη και στο σπίτι. Τις μέρες που δεν έβρεχε ξεναγήσαμε τα παιδιά στη πόλη, πήγαμε σε τουριστικά αξιοθέατα, κάναμε ψώνια στο COSMOS και πήγαμε βόλτα στη παραλία. Απ' όσα μας είπαν οι νέοι μας φίλοι μείναν ευχαριστημένοι από την εκδρομή τους στη χώρα μας και τους άρεσε πολύ η έντονη ζωή της πόλης μας. Μας είπαν ότι ανυπομονούν να πάμε να τους επισκεφτούμε την Άνοιξη για να γνωρίσουμνε την χώρα τους και να ξαναβρεθούμε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα. Δυστυχώς, δεν είχα την ευκαιρία να βγάλω πολλές φωτογραφίες με όλα τα Ελληνάκια και όλα τα Γερμανάκια, αλλά τουλάχιστον έχω μερικές ώστε να θυμάμαι αυτή την όμορφη εμπειρία. Θα προσπαθήσω να βρω κι άλλες φωτογραφίες από άλλους που πήραν μέρος στην ανταλλαγή μαθητών.

Πρώτη μέρα με τα Γερμανάκια

 στο χορό για το καλωσόρισμα

στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

στο Λευκό Πύργο


 στη Ροτόντα


 στην Αγία Σοφία


Και τώρα περιμένουμε να έρθει η Άνοιξη για να ξαναδούμε τους καινούριους, καλούς μας φίλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εφημερίδα των μαθητών του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου θεσσαλονίκης